A főpróba nekik sem sikerült 2007.11.01.


Az Aalborg DH is hazai pályán szenvedett vereséget a vasárnapi EHF-kupacsata előtti utolsó mérkőzésén. A Cornexi ellenfele a szerdai bajnokin 18-26-ra maradt alul az FCK Håndbolddal szemben, és zsinórban hetedszer kapott ki a Bajnokok Ligájának tavalyi negyeddöntőse a dán Toms Ligaen-ben. Összeállításunkban az Aalborgot mutatjuk be.

Vasárnap 17 órakor a frederikshavni Arena Nord-ban mérkőzik meg egymással az Aalborg DH és a Cornexi-Alcoa. Az EHF-kupa harmadik fordulójának slágermérkőzése nemcsak azért ígér érdekes összecsapást, mert a két legerősebb női kézilabdaliga egy-egy képviselője méri össze a tudását, hanem mert két, az idei szezonban eddig a várakozásoktól elmaradó, így fokozott becsvággyal készülő együttes lép pályára.

Az Aalborg két szoros küzdelemben megnyert meccsel kezdte a szezont, azonban a szeptember 12-i, SK Aarhus (emlékezhetünk rájuk a 2006-os TERSZOL Skandináv Nyár elnevezésű tornáról) ellen aratott győzelem óta nyolc mérkőzésen nyolc vereség Leif Gautestad tanítványainak a mérlege a bajnokságban és a dán kupában, sőt időközben a BL-selejtezőcsoportjukból sem sikerült kivívniuk a biztosnak vélt továbbjutást. A legutóbbi fájó kudarc épp tegnap érte az aalborgiakat: hazai pályán 18-26-ra kikaptak az FCK-tól!

A gyenge idei eredmények ne tévesszenek azonban meg senkit, így is egy igazi sztárcsapatról van szó. A balátlövő poszton az osztrák állampolgárságú Tanja Logvin játszik, akiért 2006. nyarán a női kézilabdában rekordnak számító összeget – állítólag 80.000 eurót – fizetett a dán klub a Hypo Niederösterreichnek. Ugyancsak második szezonját kezdte a „cápáknál” Mehlmann Ibolya, a magyar válogatott jobbátlövője; sőt idén egy másik honfitársunk is az Aalborgot erősíti: a 20 éves, tehetséges irányító, Bognár Barbara Győrből költözött Dániába.

Szintén válogatott játékos a szerb kapus – így Sladjana Djeric váltótársa déli szomszédaink nemzeti csapatában – Ana Vojcic, aki a Buducnost Podgoricától érkezett, illetve az Európa-bajnoki hatodik helyezett svéd Matilda Boson. Az egykori és jelenlegi dán válogatottak egész sora, így Rikke Nielsen, Karen Brødsgaard, Louise Mortensen és Kristina Bille is az Aalborgban szerepel.

Feltétlenül említést érdemel a két beállójuk. A 36 éves Natalia Deriouguina, orosz válogatott, immár ötödik éve Aalborgban játszik. Nála lényegesen kevésbé ismeri az aalborgi közönség a norvég válogatott Heidi Løkét. A 25 éves klasszis a Gjerpen együttesétől érkezett a nyáron, de az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) csak múlt pénteken adta ki a játékengedélyét, így az FCK ellen lépett először dán bajnokin pályára.

Løke életében 2007. nyara nemcsak az átigazolás miatt marad emlékezetes, hanem azért is, mert néhány hónapja édesanya lett. A boldog apuka nem más, mint Leif Gautestad, aki már norvég klubjánál is edzője volt, és akivel együtt érkezett az idény előtt Aalborgba. Gautestad mestert azonban az apai örömök mellett kritikák is érik bőven. Egyrészt a csapat gyenge szereplése miatt támadják, másrészt a norvég kézilabda-társadalom nemtetszését is kivívta azzal, hogy három ifjúsági válogatott játékost is magával vitt Dániába. A tehetségek most a padot koptatják az erős dán bajnokságban, ahelyett, hogy éles mérkőzéseken edződhetnének a norvég ligában.


Az Aalborg DH eddigi szereplése a Toms Ligaen-ben:

Frederikshavn FOX – Aalborg DH 24-27 
Aalborg DH – SK Aarhus 27-25 
Randers HK – Aalborg DH 25-23 
Aalborg DH – Slagelse DT 17-24
KIF Vejen – Aalborg DH 26-24
Aalborg DH – GOG 29-30 
Viborg HK – Aalborg DH 34-26
Aalborg DH – Ikast-Bording EH 30-34
Aalborg DH – FCK Håndbold 18-26

Presstige Média


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2024. február
HKSzeCsPSzoV
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP