FMN: Tápaiék nyomába léphetnek 2007.11.01.


„A Cornexi-Alcoa-Auto-Bahn NBI-es női kézilabda együttese komoly utánpótlás bázisából meríthetett már az elmúlt években is, ám mostanság több korosztályban, több olyan tehetség bontogatja szárnyait, akikkel egy-két éven belül már a "nagycsapat" keretében találkozhatnak a szurkolók.” – olvashatjuk a Fejér Megyei Napilapban megjelent cikk bevezetőjében.

Négy-öt évvel ezelőtt megindult egy folyamat a Cornexiben, amelynek alapjait Csenki Györgyné rakta le; az akkori ifjúsági csapatból többen biztos kezdők az első osztályban. Vura József vezetőedző együtteséből Tápai Szabina és Vaszari Virág már szinte kihagyhatatlan, de bemutatkozhatott a felnőttek között Varga Kata, Kiss Adrienn, Trimmel Brigitta és Pácz Viktória is.

„Tápaiék voltak az első „alom” – én csak így hívom az első generációt” – emlékszik a 16-szoros válogatott, az aktív játéktól négy éve visszavonult Virincsik Anasztázia, aki több funkciót betölt a klubnál, hiszen nemcsak a serdülőket, hanem az idősebbeket is gardírozza.

„Kétségtelen, hogy a fiatal játékosaink nagy része vidékről kerül hozzánk 13-14 évesen, mert sajnos Fehérváron nincs olyan iskola, ahol komoly alapokat kapnának a gyerekek. Szerencsére a környékbeli települések ontják a tehetségeket, mivel Abán vagy éppen Mezőszilason nagyon jó nevelőmunka folyik, nálunk, pedig tovább tudnak fejlődni.” – emeli ki.

Az egyesület idén áprilisban az Adidas Gyermekbajnokságon az FTC, és a Győr utánpótlása előtt orozta el az elsőséget. „Ez a csapat sokra hivatott. A klub életében történelmi pillanat volt, hiszen ezek a gyerekek a saját korosztályuk legjobbjai lettek. Ennek a gárdának a tagjai az ifiben is mára már húzóemberekké váltak, elég csak Kaszás Ivett, Németh Nóra, Zsigmond Vivien, Kocsis Renáta nevét említnem. Közös csapatmunka a mienk, az edzők besegítenek egymásnak, egy a habitusunk, egy irányba megyünk.” – tette hozzá Virincsik Anasztázia.

A munka gyümölcse természetesen akkor kezd beérni, amikor egy-egy játékos kopogtat az első csapatnál. Így történt ez legutóbb, amikor a felnőtteknél edzhetett Kaszás és Zsigmond, bár ők még rettentően fiatalok, de ez egyszersmind előrevetíti az egyesület törekvését. Azaz a drága igazolások helyett inkább saját forrásból oldják meg a jövőben, ha erősíteni kell. Példájuk követendő.

Káldor András
Fejér Megyei Napilap
Fotó- V-Man


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2024. február
HKSzeCsPSzoV
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP