Kapusbravúrok az újonc ellen

2007.11.18.


A Cornexi-Alcoa csapata Újbudán, a Sportmax csarnokában szállt harcba az immár Újbuda Goldberger néven szereplő újonccsapat ellen a bajnokság őszi szezonjának utolsó mérkőzésén. A fehérváriak végig magabiztosan tartották kezükben a találkozót, és láthatóan nem okozott nekik problémát a két pont megszerzése.

Az első játékrészben a Cornexi fokozatosan húzott el ellenfelétől, és egészen a huszadik percig meg sem torpantak. Ekkor Szűcs Viki egymás után háromszor talált a Cori kapujába, de a szépítés is kevésnek bizonyult ahhoz, hogy a Goldberger megállítsa a Fehérvárt. Vura József lányai Kristina Trishchuk kínai figurából lőtt találatát követően, ötgólos előnnyel vonulhattak öltözőbe.

A második játékrészben is folyamatosan növelte előnyét a Cornexi, az ötvenedik percben mutatott először tízgólos vendégvezetést az eredményjelző. A meccs hajrájában pályára lépett Emberovics Míra is, aki így öt napon belül a pályafutásának már a második jelentős mérföldkövéhez érkezett: ezúttal első felnőtt NBI-es bajnokiját ünnepelhette. A magabiztosan és taktikusan játszó fehérváriak Fekete Csilla kiemelkedő kapusteljesítményére támaszkodva végül nyolcgólos győzelmet arattak az őszi szezon záró mérkőzésén.

A találkozó elején egy jelképes ajándékozásra is sor került. A fehérváriak dedikált mezt adtak át a harminc év után az élvonalba felkerült Goldberger együttesének. Az esemény különlegessége az volt, hogy a mezt Tápai Szabina adta át testvérének, a Goldberger színeiben játszó Tápai Andreának, aki ellen korábban még soha nem játszott tétmérkőzésen.

NBI, 9. forduló:
Újbuda Goldberger SE – Cornexi-Alcoa 21-29 (10-15)
Sportmax csarnok, 700 néző
Vezette: Medve, Tóth

Cornexi: Fekete (kapus), Szrnka 8, Tápai Sz. 4 (1), Vijunaite 4, Trishchuk 4, Kamper 3, Mayer 2, Balogh 2, Vaszari 1, Lévai 1, Bernataviciute, Emberovics, Kovács. Vezetőedző: Vura József.

Goldberger: Gridnyeva, Polgár, Szegedi (kapusok), Szűcs 6, Burai 5, Kordyuk 4, Vakarcs 2, Rummer 3 (2), Huszák 1, Selenka, Juhász, Lehel, Baros, Tápai A. Vezetőedző: Kerékgyártó Zsolt

Hétméteresek: 2/7 (Vakarcs egyet, Huszák és Kordyuk kettőt-kettőt hagyott ki); 1/1
Kiállítások: 4 perc; 10 perc

Az eredmény alakulása: 5. perc: 1-2, 10. perc: 2-4, 15. perc: 3-6, 20. perc: 5-9, 25. perc: 9-11; 35. perc: 12-16, 40. perc: 13-18, 45. perc: 14-22, 50. perc: 15-25, 55. perc: 18-27.

Vura József, a Cornexi vezetőedzője:

„Jó érzés, hogy ilyen győzelemmel a tarsolyunkban mehetünk szabadságra. Idegenben magabiztosan nyerni mindig nagy öröm. Ráadásul nem egy rossz csapat ellen, hiszen ellenfelünk a Halast és a Derecskét is biztosan verte, pontot rabolt Békéscsabán. A mai nap okos és taktikus védekezéssel tudtuk felőrölni őket. Az átlövők nem találtak rést rajtunk. Megleptek ugyan a beállós játékukkal, de a második félidőre már azt is sikerült kivédekeznünk. Szuper kapusteljesítményünk volt Fekete Csilla személyében, aminek betudható a nagy gólkülönbség.

Megígértem csapatomnak, hogy ha ma nyernek, akkor a háromnapos pihenő helyett egy egész hetet kapnak a kikapcsolódásra és feltöltődésre. Ezt majd hat hét felkészülés követi a januári rajtra. A válogatottak nélkül persze, akik különböző időpontokban hagyják el a csapatot. Ziát is megműtik a térdével, tehát több embert nélkülöznünk kell majd, de ennek ellenére remélem, hogy sikerült jól felkészülnünk, és beépíteni Laimát Zia helyére, ami nem lesz könnyű feladat. De bízom benne, hogy sikerül, és gólerős lesz januárra."

Kerékgyártó Zsolt, a Goldberger vezetőedzője:

„Hogyan is lehet értékelni egy hazai pályán nyolccal elvesztett mérkőzést? Nem örültünk, de be kell látni, hogy a Cornexi jobb erőből álló csapat. A vereség tényéhez nem férhet kétség. Ha egy kicsit pontosabbak vagyunk, és a heteseinket jobban kihasználjuk, akkor szorosabb lehetett volna. Nem éreztem, hogy amikor elment a vendégcsapat több góllal, akkor mi mindent meg akarunk tenni a győzelemért. Mentünk-mentünk, de már hit nem volt a csapatban.”

Szrnka Hortenzia, a Cornexi átlövője:

„Egy nagyon jó kapusteljesítménnyel a hátunk mögött már az első félidőben eldöntöttük a mérkőzés kimenetelét. A második félidő elején jobban kellett koncentráljunk, de a megnyugtató különbség ekkor már a birtokunkban volt.”

Vaszari Virág, a Cornexi balszélsője:

„Nagyon jól kezdtük a meccset, jól felkészültünk ellenük. A védekezésünk az elejétől kezdve összeállt, kemények voltunk, ütköztünk sokat. A kapusteljesítményünk szenzációs volt. Egyszer sem éreztem, hogy gond lehet, hiszen magabiztosan játszott mindenki. Voltak pillanatok, amikor ugyan megtalálták az ellenszerünket, de hamar lereagáltuk, és megtaláltuk arra is a választ. Nagyon sajnálom, hogy eltaláltam a kapusukat, és remélem, nincs komolyabb baja.”

Presstige Média
Fotó: V-Man


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2024. július
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP