Többhónapos felépülés 2007.11.24.


Szrnka Hortenzia, a Cornexi-Alcoa 41-szeres válogatott átlövője komoly megpróbáltatáson esett keresztül: hónapok óta sérült térdét a téli szünet első napjaiban végre megműtötték. Zia a kórházból adott interjút, és mesélt a beavatkozásról, jelenlegi állapotáról és a felépülés várható időtartamáról.

Hogy viselted a műtétet, hogy vagy?

„Köszönöm, már valamivel jobban vagyok. Csütörtökön kivették a csöveket, és olyankor megkönnyebbül az ember egy kicsit. Pénteken már sokat sétáltam, picit meg is terheltem, ezért még jobban kell vigyáznom a jövőben. Többet kell pihentetnem, nem szabad megerőltetnem."

Pontosan miért volt szükség erre a beavatkozásra?

"Még tavasszal a Csömör elleni kupameccsen kiment a térdem. Akkor nem is gondoltuk, hogy ilyen komoly következménye lehet. Fokozatosan kezdett fájni a lábam, egyre rosszabb lett. Az utóbbi hónapokban igazán kellemetlenné vált a fájdalom, ráadásul az edzések folyamán többször is kiugrott a térdkalácsom. Gyógyszerek nélkül már pályára sem tudtam lépni, de az utóbbi időben hiába szedtem az edzésekre és meccsekre őket, így nem maradt más választásunk. Szó szerint végig küzdöttem ezt az utolsó három hónapot."

Milyen jellegű volt a műtét?

„Altatást kértem, bár lehetett volna érzéstelenítéssel is, de nem szerettem volna, hogy a gerincem körül turkáljanak. Maga a beavatkozás egyébként mindennel együtt jó háromórásra sikerült.

Egy Denx nevezetű műtétet hajtották végre rajtam. Ami azt jelenti, hogy a térdkalácsom alatt volt egy tapadási pont, egy elcsontosodott rész, azt levésték, arrébb rakták, majd a sípcsontomba csavarozták, hogy stabilizálja a térdkalácsomat. Még az izomrészt is lehúzták. Ezen kívül az ugró térdemet is bemetszették, valamint annyira elkopott a porcfelszín, hogy mozaikszerű befúrásokkal erősítik meg."

Mit mondanak az orvosaid, mennyi idő, míg a pályára léphetsz?

"Hónapokig tart majd a teljes felépülésem, jó ideig nem állhatok rá a lábamra, és nem hajlíthatom. Csak egy lábon mankózva tudok majd közlekedni. Vasárnap engednek haza. Már most is combig be vagyok gipszelve, amire azért van szükség, hogy stabilan tartsa a lábat. Négy hétig semmi mászkálás, csak valami óvatos terhelés. Aztán fokozatosan a többi. Csak egy hónap múlva kezdhetem el hajlítani, úgyhogy hosszabb felépülési időszak elé nézek."

Kívánjuk, hogy minél előbb gyógyulj meg, és újra a régi Ziát láthassuk a pályán!

Presstige Média
Fotó: Bölcsföldi István Péter


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2024. május
HKSzeCsPSzoV
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP