Tápai Szabina Dániába szerződik 2008.04.22.


A Fehérép Alcoa FKC a keddi sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy Tápai Szabina hat Fehérváron eltöltött év után a szezon végén Dániába, a Randers HK csapatához szerződik. A 22 éves irányító-átlövő kettő plusz egyéves szerződést kötött a dán bajnokság hatodik helyezettjével. Szabina 127 bajnoki meccsével harmadik, 458 bajnoki góljával ötödik a klub történetének örökranglistáján.

“Hat évvel ezelőtt − tizenhat évesen − kerültem Kiskunhalasról Székesfehérvárra. Csenki Györgyné, Zsiga Gyula, Pánczél Barabás, Farkas József, Szabó Edina, Vura József edzőim és a klubvezetők kitartó, ösztönző munkájának és töretlen bitalmának hatására lettem a kézilabdapályán kezdetben szélső, majd bal átlövő, végül irányító játékos. Ez a bizalom kiegészült a csapattársak önzetlen, egymás sikereinek örülő támogatásával. Elmondhatom, hogy olyan klub játékosa voltam, amelyben törődnek a sportolók személyiségével, amelyben közös célért küzdő szellem uralkodik, és soha nem mellőzzük a siker eléréséhez elengedhetetlen jókedvet.

Ha megkérdeznék, mitől voltam „cornexis”, majd „fehérép-alcoás”, így válaszolnék: Az itt töltött hat évemet hat fogalommal jellemzem, amelyek egészen pontosan elmondják azt, amit érzek. E hat kifejezés: bizalom, odafigyelés, vidámság, következetesség, tehetséggondozás, tisztelet.

Ezért mondhatom el magamról, hogy részese voltam a klub sikereinek, a korosztályos és a főiskolai válogatottakkal világversenyeken nyerhettem érmeket, és engem is ünnepeltek, mint EHF Kupa-győztest. Jó érzés volt mindezt átélni úgy, hogy a nagyválogatott kiemelkedő játékosainak támogatását élveztem! És nem feledkezem meg a hétköznapok testet-lelket próbáló edzéseiről, amelyek közben és után feledhetetlen barátságok kötődtek.

Ám mint minden sportolóra, rám is ösztönzően hatott, hogy a mérkőzéseken a lelátóról ismerős hangok buzdítottak, hogy internetes oldalamon a rajongói táborom folyton biztatott. Mégis a legnagyobb köszönettel a szüleimnek és testvéremnek tartozom, akik mindig erőt adtak, sikereimnek önzetlenül örültek, és mindent megtettek azért, hogy most én Önöktől − vezetőimtől, csapattársaimtól, szurkolóimtól − itt búcsúzhatok, azzal a hittel és tudattal: játsszam a későbbiekben bármely klub színeiben, soha ne felejtsem el, honnan indultam!” – nyilatkozta Szabina a keddi sajtótájékoztatón.


Hat év Fehérváron

- Szabina eddig 127 bajnoki mérkőzést játszott a Fehérép Alcoa FKC-ben és jogelődjeiben, és ezzel a harmadik a klub örökranglistáján.
- 458 góljával Szabina a klub történetének ötödik legeredményesebb játékosa. Érdekesség, hogy pont Virincsik Anasztázia – azaz szintén egy kiskunhalasi származású játékos – áll a negyedik helyen. A hátralévő öt bajnokin Szabinának tizenegy gólra van szüksége ahhoz, hogy Anaszt utolérje.
- Az összes tétmeccset tekintve Szabina 173 alkalommal lépett pályára a csapatunk mezében, és 717 gólt lőtt (4,14-es gólátlag).
- A 2005-ös EHF-kupagyőzelem alkalmával a Ferencváros elleni elődöntő hazai mérkőzésén hét, a visszavágón tíz gólt lőtt Szabina. A döntőben négyszer, illetve nyolcszor volt eredményes.

Presstige Média


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2023. június
HKSzeCsPSzoV
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP