A Randers régi vágya teljesült 2008.04.22.


A székesfehérvári Magyar Király Szállóban megtartott sajtótájékoztatón Henrik Ledstrup Mortensen, a Randers HK sportigazgatója és Martin Albertsen vezetőedző – aki öt éve, az ifjúsági világbajnokság óta figyeli Szabina pályafutását – illetve Siti Bea, a Fehérép Alcoa FKC technikai igazgatója is nyilatkozott Tápai Szabina Dániába igazolása kapcsán.

Henrik Ledstrup Mortensen, Randers HK klubigazgatója:

“Jó ideje keressük a megoldást a balátlövő posztra. Martin már ötödik éve figyeli Szabina pályafutását, szakmai fejlődését, s mostanra adódott lehetőség, hogy végre leigazoljuk. Nagyon várjuk bemutatkozását, hiszen ismerjük képességeit. Nagyon jó adottságú játékosról van szó, akinek erős és jó lövései vannak. Nagyon várjuk már, hogy kék mezben láthassuk.”


Martin Albertsen, Randers HK vezetőedzője:

„Az egyik szemem sír, a másik pedig nagyon nevet. Jó látni ugyanis, hogy Szabinát ekkora szeretet veszi itt körül, és így bizonyára sokaknak hiányozni fog Székesfehérváron. Ugyanakkor nagyon boldogok vagyunk, hogy ennyi év után sikerült szerződést kötnünk Szabinával. Olyan játékost szerettünk volna, aki gyors, technikás, illetve illeszkedik a csapatunk kultúrájába, értékeihez, s ebbe Szabina tökéletesen beleillik. Attraktív, gyors kézilabdát játszunk, védekezésünk kimondottan offenzív. A cél, hogy Szabina ebben a védelembe is minél gyorsabban beilleszkedjen. Elsősorban balátlövőkén, a góllövésben szeretnénk alkalmazni a támadásban. Tudom, hogy a hazai szurkolók és kézilabda barátok most kicsit szomorúak, ugyanakkor megígérhetem, hogy Szabina a jövőben is ugyanilyen mosolygós és a kézilabdát szerető ember marad, aki élvezni a dán bajnokságban is élvezni fogja a mérkőzéseket.

A kultúránknak szintén része, hogy egyéni képzésre mi fektetjük a legnagyobb hangsúlyt a dán klubok közül. Büszkeséggel tölt el bennünket, amikor e munka eredményeként hazájuk válogatottjában is sikeresek játékosaink, legyen szó akár a dán, brazil vagy német nemzeti együttesekről. Magyarország szövetségi kapitányának is figyelmébe ajánlom a mérkőzéseink felvételeit, mert Bódi Bernadett sokat fejlődött, és nagyon jó teljesítményt nyújtott ebben a szezonban. Azt is meg ígérhetem, hogy egy-két év múlva a Randers csapatából a magyar szövetségi kapitány két játékosra számíthat majd a nemzeti együttes keretének kialakításánál.”


Siti Beáta, a Fehérép Alcoa FKC technikai igazgatója

“A profi sportban franchise-playernek hívják azt a játékost, akinek a neve összekapcsolódik a klubjáéval. Szabina, bár mindössze 16 éves volt, amikor bemutatkozott a Cornexiben, hat év alatt igazi “franchise-player”-ré vált, rengeteg rajongót szerzett mind a csapatunknak, mind a sportágnak, és nemcsak a pályán, de a pályán kívül is sokat tett a Cornexi, majd a Fehérép Alcoa sikereiért.

Szintén a profi sport része, hogy eljön a pillanat, amikor a sportoló klubot vált, és új kihívást talál. Egyrészről nehéz lesz megszokni, és nagyon sajnáljuk, hogy a következő szezonban már nem a Fehérép Alcoa mezében láthatjuk játszani Szabit; másrészt büszkeséggel tölt el bennünket, hogy ilyen fiatalon a karrierjének egy újabb jelentős mérföldkövéhez érkezett, valamint örülünk annak, hogy egy erős, jó klubra, a Randersre és egy kiváló edzőre, Martin Albertsenre esett a választása.

Nagyon sok sikert kívánok Szabinak új klubjában, és kívánom, hogy a lehető legtöbbet profitálja a dániai évei alatt nemcsak szakmailag, hanem emberileg is!”


Randers HK

- A Randers HK csapata a Toms Ligaen (azaz a dán professzionális liga) hatodik helyén végzett a 2007/2008-as idényben.
- Nem Szabina lesz az első magyar, aki Randers-mezt ölt magára: Korábban Kántor Anikó, és egy szezon erejéig Veszeli Judit is játszott a kék-fehéreknél.
- A csapatot üzemeltető Randers HK A/S tőzsdén jegyzett részvénytársaság. A Randers HK-t Dánia egyik legdinamikusabban fejlődő klubjaként tartják számon, mely az ország egyik legkorszerűbb sportcsarnokával rendelkezik.
- Szabina leendő csapattársai között számos klasszisjátékos szerepel, így például: Katrine Freulund, 173-szoros dán válogatott, kétszeres olimpiai bajnok irányító; Chana Masson, a brazil válogatott elsőszámú kapusa; Nina Wörz, 106-szoros német válogatott; Bódi Bernadett, magyar válogatott jobbszélső.

Presstige Média


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2024. május
HKSzeCsPSzoV
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP