Két Szabina az eskütételen 2008.04.27.


Szombaton a Vígszínházban tettek esküt a pekingi olimpiára és paralimpiára készülő magyar sportolók. Az eseményen részt vett a Fehérép Alcoa FKC két játékosa, Tápai Szabina és Mayer Szabina is, akik a kézilabda-válogatott bő, 28 fős keretének tagjai. A szezon végén Győrbe visszatérő fiatal beállós, Mayer Szabina az eskütételről, a láng fellobbanásról és az autentikus sárkánytáncról is mesélt nekünk.

Milyen érzés volt ott lenni az olimpiai eskütételen?

Fantasztikus volt részt venni egy ilyen jelentős eseményen, mint az olimpiai eskütétel, és hatalmas megtiszteltetés volt egykori és majdani olimpikonok között állni, és látni fellobbanni a lángot a színpadon. A sportolók közül Igaly Diána sportlövő és Biros Péter vízilabdázó, valamint Farkas László kerekesszékes teniszező mondta az eskü szövegét.

Természetesen nagyon örültem, amikor múlt héten megtudtam, hogy tagja vagyok a válogatott bő keretének. Tisztában vagyok vele, hogy vannak még előttem beállósok, így pár év eltelik majd, míg szóba kerülhetek utazó játékosként, de nem vagyok még lekésve semmiről. [nevet]

Hogy tetszett a műsor?

Nekem nagyon tetszett az egész – elejétől a végéig. Különleges volt a kínaiak tradícionális előadása, amikor sárkánynak öltözve táncoltak. De a hazai előadóművészek, a Vígszínház színészei, illetve az énekes Rúzsa Magdi is színvonalas műsorokat adtak elő. Már az is különleges volt, ahogy a program kezdődött, hiszen egy lánckreáció végén jelent meg az ötkarika, és lobbant fel az olimpiai láng.

Gondolom, szeretnéd egyszer élőben is látni a lángot, hiszen az olimpiai szereplés – adott esetben pedig egy érem – minden sportoló álma...

Persze, ez így van! Ki ne szeretne olimpiai bajnok lenni? Remélem, a 2012-es londoni olimpiára már jó eséllyel pályázhatok, mint résztvevő játékos. Tudom, ezért még rengeteget kell dolgoznom, de mindent meg fogok tenni, hogy kivívjam az elismerést. Szerintem már az is hatalmas dicsőség, ha egy sportoló bekerül a magyar olimpiai csapatba.

Kicsit visszakanyarodva a kézilabdához: a következő szezonttól újra Győrben folytatod a játékot. Számítottál rá, vagy meglepetéskén ért a győri visszahívás?

Kölcsönjátékosként érkeztem Fedhérvárra, egyértelmű volt, hogy egy évet biztosan maradok. Nem tudtam, hogy mi lesz velem, maradok-e, vagy vissza kell mennem, hiszen erről nem én döntök, hanem az anyaklubom, azaz a Győr. Volt amikor még azt gondoltam, hogy maradhatok, de a győri klubvezetés úgy döntött, hogy visszavárnak az ETO-ba. Szerdán írtam alá véglegesen három évet. Remélem, sikerül majd bizonyítanom, és kivívnom a helyem a csapatban.

Milyen érzésekkel hagyod majd el az FKC-t?

Nagyon megszerettem a csapatot és Székesfehérvárt. Sőt, sok igazi barátot is szereztem. Csak pozitív élményeim maradnak Fehérvárral kapcsolatban.

Presstige Média


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2024. június
HKSzeCsPSzoV
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP