Hogyan szerepeltek vendégeink? 2008.06.11.


Az elmúlt évekhez hasonlóan, ezúttal is összefoglaljuk, hogy miként szerepeltek a szezon során Székesfehérváron látott külföldi csapatok, így a visszatérő vendég Levanger HK, a nyári tornánkon szerepelt szerb Dinamo Pancevo, illetve EHF-kupabeli ellenfeleink, a belga Femina Visé, a dán Aalborg DH és a spanyol Itxako Navarra.

Levanger HK: Olasz edző Norvégiában

Az egy évvel korábbi – a klub történetének legnagyobb sikerét jelentő – negyedik helyezéshez képest, két helyet visszalépett a Levanger HK a norvég bajnoki pontvadászatban. A Larvik KEK-győzelmének köszönhetően azonban a Postenligaen hatodik helyéért is nemzetközi kupaindulás jár, így az LHK sorozatban másodszor – ezúttal a KEK-ben próbálhat szerencsét az európai porondon.

Az EHF-kupában a második párharc jelentette Bognár Adriennék számára a végállomást: egy fehérorosz csapat ellen még sikerrel vették az akadályt, majd alulmaradtak a szlovák Michalovcével szemben.

Az új idénynek új vezetőedzővel vágnak neki a piros-fehérek: Mia Hermansson Høgdahlt és Geir-Tore Leirát az olasz Marco Trespidi váltja a kispadon.


Dinamo Pancevo: Két ezüst

A TERSZOL Kupán megismert Pancevo szintén kéthelynyit változtatott helyezésén az egy évvel korábbihoz képest. A szerb bajnokság tavalyi negyedikje azonban előrelépett, és megszerezte első bajnoki ezüstérmét. Bratislav Obucina csapata a szerb kupában is a második helyen végzett.


Femina Visé: Újabb duplázás

Lassan az lenne inkább a meglepő, ha a Visé nem nyerné meg a belga bajnokságot és kupát. Az elmúlt tizenegy évben immár nyolcadszor sikerült a duplázás a fehérváriak EHF-kupa ellenfelének. Az amatőrökből álló csapat számára a legnagyobb motivációt az európai kupaszereplés jelenti – ezt sorozatban tizenkilencedszer vívták ki a Femina játékosai.


Aalborg DH: Új szezon, új remények

A 2007/2008-as szezon biztosan nem vonul be a klub legsikeresebbjei közé… Az egy évvel korábban még a BL-elődöntőről egy hajszállal lecsúszó Aalborg, az idén kis híján a dán első osztályból csúszott le. A teljesen elpuskázott ősz és az edzőváltás után az osztályozón harcolta ki a bennmaradást az egyébként klasszisokból álló csapat.

A következő idénynek alaposan átalakítva vágnak neki a cápák. Björn Blomquist személyében svéd edzőt szerződtettek, és a játékos keretüket is elsősorban svéd válogatottakkal, így Linnea Thorstensonnal, Frida Tovebyvel és a kapus Madeleine Grundströmmel frissítették fel.


Itxako Navarra: ¡Aupa Itxako!

Pedig még örültünk is, hogy az akkor még a spanyol bajnokságban negyedik helyen álló csapatot kaptuk ellenfélnek az EHF-kupa nyolcaddöntőjében… Azóta már tudjuk, hogy a bajnoki aranyérméről csak az Orsan Elda Prestigióval szembeni egymáselleni eredmény miatt maradtak le, és – ahogy ez a Fehérép Alcoa FKC (illetve a Cornexi-Alcoa) legyőzőitől az utóbbi idényekben megszokhattuk – az EHF-kupadöntőig meneteltek Ambros Martín tanítványai.

Az Itxako nem akármilyen nehézségek mellett érte el sikereit. A végül érvénytelenített ázsiai olimpiai pótselejtezőn olyan súlyos térdsérülést szenvedett a csapat legnagyobb sztárja, a koreai irányító Sang Eun Lee, hogy többet már nem is játszott az estellaiaknál. Hónapokig hiányzott sérülés miatt a brazil válogatott beálló Alessandra Madeiros is. Az EHF-döntő előtt lesérült a kapus Kerekes Ildikó, így mindössze egy hálóőrrel játszották le az EHF-döntő mindkét mérkőzését, melynek visszavágóján az átlövő Nely Carla Alberto is csak mankóval tudott megjelenni.

A kupát végül kettős győzelemmel az orosz Dinamo Volvográd hódította el, de az Itxako így is fantasztikus szezon tudhat maga mögött, hiszen korábban sohasem végeztek a bajnokság dobogóján, és nem jutottak túl európai kupasorozat nyolcaddöntőjén.

Képek az Itxako Navarra – Dinamo Volvográd EHF-kupadöntőről: 1 2 3 4 

fkc.hu
Fotó: fkc.hu és
itxako.com


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2024. március
HKSzeCsPSzoV
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP