Államvizsga után, új kihívások előtt

2008.06.24.


Kovács Angélának nagyon sűrű programmal és komoly kihívásokkal kellett megküzdenie rögtön a nyári „szünet” elején: két szakon államvizsgázott, és a főiskolás válogatott edzőtáborozásán vett részt párhuzamosan. Ráadásul a Fehérép Alcoa FKC jobbszélsőjére új helyzet is vár, hiszen Balogh Bea távozásával lényegesen nagyobb szerephez jut a következő idényben.

A napokban államvizsgáztál, és párhuzamosan a főiskolás-válogatottal készültök a júliusi világversenyre. E komoly terhelés mellett hogyan sikerültek a vizsgáid?

A Dunaújvárosi Főiskola kommunikáció és művelődésszervező szakirányán sikeresen államvizsgáztam pár nappal ezelőtt. Nagyon sok munkám van ebben a két diplomában, hiszen a sport mellett végeztem el, még a nappaliról is át kellett jelentkezzem levelezőre. Szorgalmasan készültem, amikor csak tudtam, bejártam az órákra. Persze az utolsó évben már Fehérvárról kicsit nehezebb volt a helyzet, ezért Balogh Barbarával [a Dunaferr beállójával] rendszeresen segítettük egymást órai anyagokkal, jegyzetekkel. Az első államvizsgámat péntek 13-án tettem le, míg a másikat június 19-én. Nagyon izgultunk mindkettőnél, de végül jó eredménnyel végeztünk, és ennek nagyon örülök. Szerencsére kaptunk a főiskolás válogatottból pár szabadnapot is, hogy nyugodtan készülhessünk, illetve volt, hogy csak egyet kellett edzenünk, ami nagy segítség volt ebben a helyzetben.

Ahhoz, hogy a kezembe kaphassam a diplomámat, még nyelvvizsgát kell tennem. Bár angolból és németből remekül érettségiztem, kicsit lusta voltam, amit már bánok, és nem szereztem meg akkor a nyelvvizsgákat. Most két-három hónapos tanfolyamra biztos szükségem lesz hozzá.

Későbbiekben akár a média vagy kommunikáció világában is elhelyezkednél?

Nagyon érdekel a sajtó világa, mindenképp szeretnék belesni a kulisszák mögé heti egy-két alkalommal, hogy lássam, hogyan zajlik a munka; aztán amikor már van rálátásom a szakterületekre, szívesen dolgoznék benne. Igazából engem nem a szereplős médiavilág, inkább a háttérmunkák, újságírói és szerkesztői feladatok érdekelnének. Kiskoromban még ügyvéd akartam lenni, de aztán nem tetszett, hogy olyanokat is védeni kellene, akikről tudom, hogy esetleg valóban bűnösök lehetnek – ez nem menne. Az újságírásban viszont pont ez a tényszerű, szakmai újságírás vonz. Amikor időm engedi, rendszeresen nézek híradókat, érdeklődöm a világ dolgai iránt. Sőt, egyszer már részem volt egy internetes Copa America cikk megírásában is.

Említetted Balogh Barbarát. Ezek szerint jó barátságban vagytok?

Igen, nagyon jó barátnők vagyunk. Amikor időnk engedi, összejárunk, de a sport kapcsán találkozunk többet, mint játékos- vagy éppen szobatársak. Számtalan alkalommal csapattársak voltunk a serdülő, ifi és junior korosztályos válogatottakban, valamint Dunaújvárosban is. Jelenleg együtt edzőtáborozunk Tatán, ahol gőzerővel készülünk a júliusi velencei főiskolás világbajnokságra. Még egy hétig vagyunk együtt, aztán pár napra csatlakozunk a fiúkhoz Balatonfüredre, majd utazunk Velencébe. Nagyon készülünk erre a megmérettetésre, ahol jó eredményt, minimum egy ezüstöt vagy talán aranyat is várunk.

Akkor ez a nyár Neked edzésekből és tanulásból áll, klasszikus pihenős nyaralás nélkül…

Nem igazán volt most nyaram, hiszen a levezető edzéseket követően egy hétvégém maradt összesen, aztán egyből edzőtáborba vonultam, majd következtek az államvizsgák. Velencéből visszatérve pedig egyből indul majd a fehérvári alapozás. Épphogy beesünk az első edzésre.

Ha már a Fehérvárnál tartunk megkerülhetetlen a kérdés; hogyan készülsz az új szezonra, főleg azzal a tudattal, hogy a posztodon Balogh Bea távozásával Rád hárul majd a teher, s bizonyítanod kell?

Kíváncsian és nagy érdeklődéssel várom, hogy az új edzővel és az új igazolásokkal milyen csapatot alkotunk majd az új szezonban, és milyen eredményeket tudunk együtt elérni. Egy azonban biztos: mi mindent megteszünk majd, hogy a legjobb eredményt és helyezést érjük el, és mellette kiszolgáljuk a szurkolóinkat és a várost. Az a célom, hogy minél hamarabb visszalendüljek a játékba, mert két éven keresztül Újvárosban és egy éven át Fehérváron nagyon keveset játszottam. Remélem, türelmes lesz velem a csapat, hiszen én mindent megteszek, hogy mihamarább belerázódjak a szerepkörömbe. Nagy a teher, igazából még nem voltam ilyen helyzetben, de remélem, az a típusú ember vagyok, akit pozitívan befolyásolnak ezek az elvárások.

Presstige Média
Fotó: Bölcsföldi István Péter


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2024. január
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP