„A saját utunkat akarjuk járni” 2008.07.27.


A Vác ellen pénteken lejátszott edzőmeccseken dirigálta először mérkőzésen a Fehérép Alcoa FKC csapatát Sótonyi László, aki kifejezetten elégedett volt a napi háromedzéses terheléssel a lábukban pályára lépő tanítványaival. A két összecsapás tapasztalatairól kérdeztük a fehérváriak vezetőedzőjét.

"Kéthetes edzőmunkán vagyunk túl, melyből az első inkább egy rávezető, alapozó hét volt, míg azt követően napi háromedzéses, nagyon kemény munka folyt. Ennek a szakasznak a végeztével érkeztünk pénteken a Vác elleni két edzőmeccsünkre.

Rengeteg tapasztalattal szolgált számomra ez a két mérkőzés. Bár az eredmény másodlagos volt, természetesen úgy léptünk pályára, hogy mindkét találkozót szeretnénk megnyerni, s ezt meg is csináltuk. Az elsődleges cél az volt, hogy azt a pár dolgot, amit ebben az időszakban gyakoroltunk, viszontlássuk, az új embereket kipróbáljuk, posztokat keressünk, illetve, hogy terhelés alatt tartva a játékosokat ismerkedjek a csapattal.

Az első meccsen, délelőtt várakozáson felül teljesített a csapat, frissek voltak, erejük teljében játszottak. Délutánra már nem úgy jöttek ki a dolgok, érződött, hogy az első kéthetes szakasz végén járunk. A tervezett és gyakorolt feladatokat azonban szépen viszontláttam a lányoktól, a csapat hozzáállása pedig dicséretes volt.

Szerdán az olimpiára készülő angolai válogatottal lépünk pályára, ami egy nehezebb meccs lesz, hiszen legutóbbi három edzőmeccsüket is megnyerték. Nem változtatunk a heti ritmuson, hétfőn és kedden ugyanúgy három-három edzésünk lesz, sőt lehet, hogy a meccs előtt is kettőt fogunk edzeni. Ebben a szakaszban a mérkőzés is a terhelés és a felkészülés része. Megint arra leszek elsősorban kíváncsi, hogy a hétfőn és kedden újonnan tanult dolgokat, miként látom viszont a meccsen. A saját utunkat akarjuk járni; nem az a cél, hogy most legyünk csúcsformában."

Presstige Média
Fotó: V-Man


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2024. július
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP