FMH: „Előre szólok, nehéz lesz” 2008.09.23.


A Fejér Megyei Hírlap a szerdán 18 órakor kezdődő, Békéscsaba elleni mérkőzés beharangozójaként interjút közölt Sótonyi Lászlóval, a Fehérép Alcoa FKC vezetőedzőjével, aki arra hívja fel a figyelmet, hogy az eddig veretlen és nagyon jól védekező ellenféllel szemben újabb kemény csata vár csapatára.

Nagy az öröm a Fehérép Alcoa FKC-nál a dunaújvárosi győzelem után, de Sótonyi László óva int az elbizakodottságtól, hiszen a veretlen Békéscsaba érkezik.

Nagy volt a boldogság a fehérvári játékosok és a szurkolók körében szombaton este, miután a Fehérép Alcoa FKC NB I-es női kézilabdacsapata a megyei rangadón idegenben, 38-31 arányban győzött az esélyes Dunaferr NK ellen. A siker nyilván jót tett a hangulatnak, ám túl sok idő nem volt a felhőtlen örömködésre, hiszen holnap egy újabb kemény meccs vár a lányokra: 18 órától a Békéscsabával játszanak hazai környezetben.

„Előre szólok, hogy egy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen a Békéscsaba az eddigi három bajnoki mérkőzésén háromszor győzött, s a nagyon jó és kemény védekezésének köszönhetően a legkevesebb gólt kapta a mezőny csapatai közül. Mindezek a tények pedig önmagukért beszélnek” - mondta Sótonyi László, az FKC vezetőedzője.

Látta már a szerdai ellenfelüket az idei bajnokságban játszani?

„Még csak egy felvétellel rendelkezünk a Csabáról, de talán szerda délelőtt egy másikat is kapunk, így videóról kielemezhetjük Mátéfi Eszter csapatának játékát.”

Az újvárosi siker nyilván fokozta a jó hangulatot…

„Így igaz, de mikor legyen a lányok hangulata kiváló, ha nem egy ilyen siker után. Ám nekem, mint edzőnek arra is figyelnem kell, hogy ne legyenek már most túlságosan is megelégedve, hiszen még csak a bajnokság elejénél tartunk. Ezért fejben is nagyon ott kell majd lenniük a szerda esti mérkőzésen.”

Szombaton feltűnt, hogy többen máris csúcsformában teljesítettek a rangadón.

„Ennek én is nagyon örültem, de ezt már a felkészülés során is érzékeltem több játékosunknál, s nagyon remélem, hogy ez a folyamat még tovább folytatódik, hiszen a lányokban még rengeteg tartalék rejtőzik. A rangadón annak is örültem, hogy a lányok igazi csapatként küzdöttek, harcoltak a pályán, mindenki hozzátette a maga részét a sikerhez, ám ettől függetlenül még sokat kell javulnunk a játékban. Azoknak, akik máris jó formában vannak, de azoknak a kiegészítő embereinknek is, akik azért is kapnak állandó lehetőséget, mert a jövő miatt előre gondolkodunk.”

Matók János (Fehér Megyei Hírlap)
Fotó: V-Man


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2024. július
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP