EHF: Fizikailag nekünk kell jobban bírnunk 2008.10.31.


A Hódmezővásárhely elleni győzelem nemcsak a két pont megszerzése miatt volt rendkívül fontos a Fehérép Alcoa FKC-nek. A szerdai siker és a jó játék remélhetőleg olyan lökést és tartást ad a csapatnak, ami a vasárnapi EHF-kupamérkőzésen is érezteti a hatását. Sótonyi Lászlót, az FKC vezetőedzőjét a hétközi bajnokiról és a patraszi kupameccsről kérdeztük.

„A szerdai meccsünk nagyon fontos volt, abszolút elviseltük azt a győzelmi kényszert, ami rajtunk volt, hiszen csak nekünk volt vesztenivalónk. Úgy gondolom, ezt a helyzetet jól tudtuk kezelni. Egy végig nagyiramú mérkőzést játszottunk, és örülök, hogy biztos győzelemmel sikerült hoznunk ezt a meccset.

Nagyon bízom benne, hogy a folyamatos munka, amit végzünk, és a befektetett energia meghozza az eredményét a hétvégén. Csütörtökön gyúrás volt, pénteken pedig kettő edzéssel és videózással készültünk a Patrasz elleni EHF-kupa megmérettetésre. Szombaton reggel utazunk, majd a helyszínen edzünk még kettőt a meccsig.

Ellenfelünk tavaly görög bajnok, van egy erős kezdősoruk. Három román, egy szerb, egy ukrán és két bolgár idegenlégiósuk is van, tehát jellemzően nemzetközi társaság, melyet inkább idősebb, rutinosabb játékosok alkotnak. Amennyiben a nyitott védekezésük ellen nyugodtan, türelmesen tudtunk játszani, és nem kapunk indítás gólokat, valamint a cseréink hozzák a tőlük elvárható szintet, akkor úgy gondolom, fizikailag nekünk jobban kell bírnunk a vasárnapi hatvan percet. A jó erőbeosztásra mindenképp oda kell figyelnünk.

Egy EHF-mérkőzés – legfőképp idegenben – mindig nehéz, beleszámítva az utazást, a környezetváltozást és a játékvezetést egyaránt. Amennyiben a saját játékunkat fogjuk játszani, akkor nem féltem a csapatot; ha nem, akkor nagyon nehézzé tudjuk tenni a saját dolgunkat. Győzelemért utazunk, mindenképp nyerni szeretnénk.”

Presstige Média
Fotó: V-Man


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2024. június
HKSzeCsPSzoV
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP