EHF: Biztos továbbjutás 2008.11.08.


Egy második félidei hullámvölgy ellenére is magabiztosan jutott a Fehérép Alcoa FKC az EHF-kupa nyolcaddöntőjébe. Sótonyi László tanítványai a görögországi döntetlen után Fehérváron 33-28-ra győzték le az Ormi-Loux Patras csapatát. A mérkőzés legeredményesebb játékosának Kristina Trishchuk bizonyult tizenegy góllal. A patraszi Vivi Kazaki kilencszer volt eredményes.

EHF-kupa, harmadik forduló (második mérkőzés):
Fehérép Alcoa FKC – AC Ormi-Loux Patras 33-28 (18-13)
Köfém Sportcsarnok, 800 néző
Vezette: Karlubik, Struhar (SVK)

FKC: Szikora, Petróczi és Djeric (kapusok), Trishchuk 11 (7), Vijunaite 6, Kovács 4, Bernataviciute 3, Kamper 3, Siti 2, Vaszari 2, Lévai 1, Szegedi 1. Emberovics, Nikolic. Vezetőedző: Sótonyi László.

Patras: Faca és Pencheva (kapusok), Kazaki 9 (3), Radchenko 5, Pimenidou 4, Sandu 4, Penev 3, Stratou 2, Petre 1, Karagiorga. Edző: Zlatko Petronijevic
 
Hétméteresek: 7/7; 3/3
Kiállítások: 6 perc; 8 perc

Továbbjutott: Fehérép Alcoa FKC 60-55-ös összesítéssel


Sótonyi László, az FKC vezetőedzője:

„A Patrasz egy nagyon kellemetlen játékstílusú ellenfél. Örülök, hogy játékerőben a mi csapatunk jobb volt, amit a továbbjutással sikerült is realizálnunk. A találkozó elején nem volt gond, de előfordultak koncentrációhiányból eredő hibák, így többször nem tudtuk érvényre juttatni, hogy több játékosunk, cserénk van. A húzóemberek kicsit ólmosabbak voltak, de szerintem látatlanban mindenki aláírta volna ezt az ötgólos győzelmet. Mindig akkor engedtük magunkra az ellenfelünket, amikor a biztos vezetést látva kicsit kiengedtünk. Egy jó csapat sokkal kevesebbszer enged ki, ezért ebben van javulni valónk. Amikor lehetőségünk van arra, hogy minél több, akár tíz-tizenöt góllal is megverjünk egy csapatot, akkor azt meg kell próbálnunk. Mindezekkel együtt egy pillanatig sem forgott veszélyben a továbbjutásunk.

Innentől már a jövő heti két bajnoki mérkőzésünkre tekintek előre, melyekre szeretném, ha a mai meccsen mutatott jó teljesítményeket mindenképpen átvinnénk. Szerdán a Vasas, szombaton pedig a Kiskunhalas ellen lépünk pályára; próbáljuk erre a két fontos találkozóra frissen tartani a csapatot. Ezen az egy héten még mindenkinek hozzá kell tennie a részét a munkához; a felelősségvállalás kicsit egyenlőtlenül oszlott meg a mai meccsen, sokkal több bátorságra van szükség.”

Kristina Trishchuk, az FKC átlövője:

„Nagyon készültünk erre a visszavágóra, és minden támadásban, védekezésben összefogva próbáltunk kihasználni minden helyzetet. Az első meccsen az utazás miatt fáradtak, most viszont sokkal frissebbek voltunk. Türelmesek voltunk, ezért sok helyzetet sikerült kihasználnunk. Egy jó meccset játszottunk, melyen a szurkolók is sokat segítettek nekünk. Ha választhatnék az EHF-kupában, egy orosz csapatot szeretnék majd ellenfélnek. Hétfőtől készülünk a bajnoki fordulókra, és remélem, sikerül megtartanunk a jó játékunkat. Úgy érzem, összeszedtük magunkat, és oda is tesszük magunkat az utolsó két meccsünkre.”

Siti Eszter, az FKC csapatkapitánya:

„Végig azt gondoltam, hogy egy percig sem kétséges a továbbjutásunk, hiszen már kint az iksznél is érezhető volt, hogy már akkor is megnyerhettük volna a meccset. A visszavágón, hazai környezetben sokkal jobb volt, sikerült a saját játékunkat játszanunk. Az elején jól mentünk, igaz utána kicsit magunkra hoztuk őket, de sikeresen továbbjutottunk. A következő EHF-sorsolásnál is szeretném, ha elkerülnénk a magyar csapatokat, hogy ne szórjuk ki egymást, aztán majd meglátjuk mi lesz a kínálat. De még előtte vár ránk egy nagy feladat: kis sérüléssekkel ugyan bajlódunk, de tudjuk, hogy már csak két meccs van hátra az őszi szezonból, és azok nagyon fontosak számunkra, így mindent megteszünk, hogy behúzzuk azt a fontos két-két pontot.”

Presstige Média
Fotó: V-Man


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2024. június
HKSzeCsPSzoV
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP