Az ősz tanulsága 2008.12.11.


A bajnokság másfél hónapos téli szünetének a felénél, a felkészülés közepén kértünk helyzetértékelést Sótonyi Lászlótól, a Fehérép Alcoa FKC vezetőedzőjétől. Az egykori kiváló irányító kitért a csapat őszi szereplésének a tanulságaira, illetve a soron következő barátságos mérkőzésekre, melyek közül az elsőt kedden a Buducnost Podgorica elleni játssza az FKC.

„A nyári felkészülési meccsek alapján sokkal többet láttam a csapatban, több volt bennünk, mint amilyen eredményeket aztán elértünk az őszi fordulókban. Nem tudtuk átvinni az alapozás alatt nyújtott mentalitást a bajnokságba, nevezetesen, hogy gyakorlatilag nem néztük, hogy ki az ellenfél, és igazi csapatként funkcionáltunk. A tudásunk egyénileg megvan ahhoz, hogy előrébb végezzünk, de csapatjátékban még nagy deficitjeink vannak – ez az ősz tanulsága.

Az utolsó őszi bajnoki után egyhetes pihenőt kaptak a lányok, és utána kezdődtek el az edzések – igaz elég foghíjasan. Kamper Olcsa térdproblémái kiújultak, Kovács Angélának a vállával, míg Sonatának a fogával volt gondja. Laima és Sly pedig a válogatott miatt hiányzott a csapatból. Ez idő alatt a keretet az ifikkel feltöltve dolgoztunk, ahol inkább az egyéni képzésre, technikára, páros és hármas kapcsolatokra fektettük a hangsúlyt. Próbáltunk mindenkit egyénileg fejleszteni. A csapatrészek kapcsolatát a hiányzók miatt csak korlátozottan tudtuk gyakorolni, de most már kezdünk lassan teljes létszámba kerülni, ezért a hátralévő meccseken a csapatmunka, a támadás és védekezés gyakorlása kerül előtérbe.

Múlt hét pénteken az alsóörsi fiúk ellen kezdtük az edzőmeccsek sorát, játszunk majd a Podgorica és a Podravka ellen, illetve megyünk Berlinbe egy tornára. Az a fontos, hogy minél jobb csapatok ellen készüljünk, de igazán ezek akkor érnek valamit, ha amit ezeken a találkozókon megoldunk, azt meg tudjuk ismételni a bajnoki meccseken is. Egy biztos, sokkal többet kell nyújtanunk a pályán, motiváltabbnak kell lennünk, hogy jobban kiszolgálhassuk a szurkolóinkat.

Le kell szögezni, hogy ez egy fiatal csapat, és idő kell még ahhoz, hogy ezt a gyors iramú játékot folyamatosan, kevés hibával tudjuk játszani. Azonban nyilvánvaló az eredménykényszer a sportban, és a célunk továbbra is az év elején kitűzött első négy helyezés. Még akkor is, ha ez most még nehezebb, és elérése már nem csak rajtunk múlik. Változatlanul cél a Magyar Kupában való továbbjutás, illetve az, hogy a csapat a nemzetközi meccseken is tudása legjavát nyújtva úgy lépjen pályára, hogy nincs vesztenivalója. Mindhárom versenysorozatban még talpon vagyunk; a pozitív oldalát kell nézni a dolgoknak, nincs veszve semmi, és van még három hetünk arra, hogy felkészüljünk a fontos év eleji mérkőzésekre. Ehhez viszont az kell, hogy a csapatból mindenki sokkal nagyobb alázattal tegye a dolgát a pályán és azon kívül egyaránt.”

Presstige Média
Fotó: Bölcsföldi István Péter


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2023. december
HKSzeCsPSzoV
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP