„Nekünk a mérkőzés az előadás” 2008.12.17.


Sótonyi László, a Fehérép Alcoa FKC vezetőedzője, érthető módon csapatának az első félidei játékával volt elégedett, míg a második játékrészben a váratlan őszi vereségek során tapasztalt hibák köszöntek vissza. Az alábbi interjúban többek között ezzel a hullámzó játékkal kapcsolatos gondolatait is megosztotta velünk a fehérváriak szakvezetője.

Sótonyi László: „Voltak pozitívumai a mai mérkőzésnek. Egy jó csapat ellen játszottunk, és az első félidő során az előzetesen eltervezett támadást és védekezést láttam viszont a pályán. Azt mondanám, ebben az időszakban a lerohanásokat és visszarendeződéseket nézve nagyjából 80-90%-át nyújtottuk valós tudásunknak.

A második félidőben tapasztalható visszaesés minek volt köszönhető?

„A társaság egy komoly fizikai munkán van túl, fáradt volt a csapat egy része, de ez nem ok arra, hogy hitehagyott legyen. Újra egyénileg próbálták a lányok megoldani a támadásokat, az őszi vereségek forgatókönyve köszönt vissza. Az volt az érzésem, amikor össze kellett volna fogni a csapatot, akkor védekezésben és támadásban megközelítőleg sem hoztuk azt a szintet, ami elvárható lenne. Ekkor talán 20-30%-át mutattuk képességeinknek.”

A hiányzók, sérültek mikortól lesznek újra hadra foghatóak?

„Kamper Olívia tegnap kezdte újra az edzéseket, Emberovics Míra dereka nincs tökéletes állapotban, így csak részfeladatokat kapott ma. Siti Eszter hősiesen játszott annak ellenére, hogy sérülten vállalta a játékot. Kiss Adrienn a hét második felétől, míg Kovács Angéla kb. két hét múlva játszhat újra. Bízom benne, hogy az FTC elleni, január 3-i kupamérkőzésen már mindenkivel számolhatok. Még edzésen sem voltunk hetek óta teljes csapattal, pedig azt gondoltuk korábban, hogy az Európa Bajnokság adta szünet nekünk előny lehet a riválisokkal szemben, mivel csak egy játékosunk (Sladjana Djeric) szerepelt a válogatottaknál, ám ez végül a sok sérült miatt nem valósult meg. Van még két és fél hetünk az első tétmeccsig. A tudásunk meg van, mentálisan kell fejlődnünk, hogy hatvan percen át tudjunk képességeinknek megfelelően szerepelni.”

A hullámzó játékot lehet a keret rutintalanságával indokolni?

„Egy sportoló játsszon bátran! Nekünk a mérkőzés az előadás; sajnos ez sokszor olyan stresszt okoz egyes játékosoknál, hogy nem tudják a tudásuk szerinti optimális teljesítményt hozni. Ez szerintem nem köthető korhoz. A rutin biztos, hogy segít rajta, ám a mi rutinosabb játékosunkra ugyanúgy jellemező a formaingadozás, akár egy mérkőzésen belül is, mint a fiatalabbakra. Mindenekelőtt bátrabb játékot várok el játékosaimtól. Biztos, hogy hiányzik olykor a meccsrutin, hiszen többen még csak alig fél éve játszanak meghatározó szerepet a klubban, de nekik is többet kell tenniük a siker eléréséért. Az idei ősz után mindenkinek javulnia kell, kivétel nélkül!”

A hétvégén véget ért az Európa Bajnokság. Milyen tapasztalatokat lehet a torna meccseiből leszűrni?

„Egyre inkább a gyors visszarendeződés, a férfias, agresszív védekezés és a gyors, pontos támadások vezetése a siker útja. Nekem nagyon tetszett a norvégok és a spanyolok játéka, utóbbiak megmutatták, hogy egy nem túl nagy nevekből álló, ám egységes csapat többre juthat, mint azok a csapatok, akik személyekben, egyénekben gondolkoznak. Megfigyelhető, hogy a játék elment a keménység és gyorsaság irányába. Aki ehhez jól tud alkalmazkodni, annak van esélye eredményeket elérni.”

fkc.hu
Fotó: V-Man


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2024. március
HKSzeCsPSzoV
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP