„Pontot a jó játékért nem adnak” 2009.01.08.


A Fehérép Alcoa FKC – Győri Audi ETO rangadó után a két vezetőedző értékelte a mérkőzést. Sótonyi László, a hazaiak mestere, hangsúlyozta, hogy bár ezért a vereségért sem jár pont, csapata szerdai teljesítményének az értékét a következő bajnokik adhatják majd meg, amennyiben ezt a mentalitást sikerül állandósítaniuk a játékosainak.

Sótonyi László, az FKC vezetőedzője:

„Bár ugyanannyi pontot szereztünk most is, mint amikor rossz játékkal érünk el vereséget, és igaz, hogy a végjátékban egyéni hibák miatt elcsúsztunk, de a mai meccs mégis több pozitívumot hozott számunkra. Végre a mérkőzés nagyobb részében igazi csapatként játszottunk, a besegítések nagyon szépen működtek. A játékosaim hozzáállása olyan volt, amit mindig is elvárnék, és ez eredményezhette azt, hogy egyáltalán ilyen végjátékhoz elérkezhessünk. Nagyon gyorsan le kell szögezzük: az, hogy komoly erőfeszítésre kényszeríttettük a Győrt, a világon semmit nem ér akkor, ha egy tiszavirág életű fellángolás volt a részünkről. Pontot a jó játékért nem adnak, viszont azt a tanulságot leszűrhetjük belőle, hogy a megfelelő hozzáállással, koncentráltan játszva, az edzéseken elvégzett munka eredményre vezet. A következő mérkőzéseinken legalább így vagy még jobban kell játszanunk. Még rengeteg olyan dolog van a játékunkban, amin tovább tudunk javítani.”

A győriek átlövői, Herr Anita és Tomori Zsuzsanna nagyon eredményesek voltak...

„Nem mertünk túlságosan nyitottan védekezni, mert akkor nagy hely adódott volna a beállójuk körül. Elsősorban a betörésekre készültünk a győriek játékából, sajnos a falunk túlságosan defenzív volt, hiányoztak a kilépések. Egy picit nagyobb agresszivitással és jobb lábmunkával eredményesebbek lehettünk volna.”

Tíz nap múlva a Dunaferr érkezik a Köfém-csarnokba. Mit várhatunk ettől a találkozótól?

„Nagyon veszélyes mérkőzés ez számunkra. Kizárólag akkor lehetünk eredményesek, ha a mai teljesítményünkre még rá tudunk tenni egy lapáttal. A dunaújvárosiak elleni mérkőzés fogja megmutatni, hogy a mai teljesítményünknek van-e értéke vagy nincs.

Lévai Zsófia ma és szombaton a Ferencváros ellen is kiválóan megoldotta jobbszélső posztját, ahová Kovács Angéla sérülése miatt kényszerből került. Lehet, hogy a jövőben gyakrabban láthatjuk őt a szélen játszani?

„Zsófi igazi posztja továbbra is az átlövő, ám ezen a mérkőzésen is megmutatta, hogy bátran lehet hozzányúlni. Támadásban elért góljai mellett a kettes védő pozícióját is jól megoldotta, pedig gyakran két olyan válogatott kiválósággal került szembe, mint Görbicz Anita és Vérten Orsolya. Az ilyen nehéz feladatok révén tudnak a fiatal játékosok leginkább fejlődni.”


Konkoly Csaba, a Győri Audi ETO vezetőedzője:

„Mivel idegenben játszottunk, és a fehérváriaknak a négy közé jutásért rendkívül kellett volna a győzelem, tudtuk, hogy nem vár ránk könnyű mérkőzés. A Fehérép a várakozásoknak megfelelően felpörgött erre a találkozóra mind támadásban, mind védekezésben; nagyon felkészült csapat ellen gyűjtöttük be az értékes két pontot. A védelmünk ma határozatlan volt, ezért a vártnál némileg nehezebben tudtunk győzni.”

Herr Anita nagyszerű játékkal járult hozzá a győzelemhez. Mit vársz tőle tavasszal?

„Bízom benne, hogy rendszeresen a maihoz hasonló jó játékot láthatunk tőle. Anita rengeteget dolgozik az edzéseken, ezért nem ért váratlanul a jó teljesítménye. Nagyon fontos átlövés-gólokat lőtt, amivel tartani tudtuk a megszerzett előnyünket. Annak külön örülök, hogy védekezésben is egyre jobban használható. Fiatal játékos, és bár Győrött nevelkedett, hozzá kellett szoknia új csapatához.”

A babát váró Aurelia Bradeanu pótlására várható még az idei szezonban új igazolás?

„Nincs terveinkben új játékos érkezése, a jelenlegi kerettel kell megoldanunk Mika pótlását.”

fkc.hu
Fotó: V-Man


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2024. július
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP