Schönbrunn és Südstadt 2009.01.11.


Sugár Tímea kapusprogramjának keretében – és a Hypo Niederösterreich szokásos segítőkészségének köszönhetően – egész napos bécsi kiránduláson vett részt a Fehérép Alcoa FKC hat fiatal kapusa, Trimmel Brigitta, Cziráky Fanni, Dancs Nóra, Király Diána, Pőcze Réka és Szemerey Zsófia. A programban a schönbrunni kastély és a Hypo – FCK Handbold BL-mérkőzés megtekintése szerepelt.

Dancs Nóra: „Akárcsak tavaly, most is csodálatos élményekben volt részünk Bécsben. A nap fénypontja természetesen az esti mérkőzés volt, de mi már jóval korábban kiutaztunk. A délután során városlátogatáson vettünk részt, a schönbrunni kastélyt néztük meg, ahol a pálmaház különösen tetszett. Közösen megvacsoráztunk, majd utána érkeztünk meg a már nagyon várt Hypo-FCK mérkőzésre.”

Hogy tetszett a BL idei szezonjának egyik slágermérkőzése?

„Azzal a céllal érkeztünk, hogy a két csapat világhírű kapusainak, a német válogatott Sabine Englertnek és a legendás norvég Cecile Legangernek a meccsmunkáját tanulmányozzuk testközelből. A mérkőzés most nem volt annyira szoros, hiszen a Hypo igen nagy fölénnyel nyert, de jól éreztem magam. A hatalmas hátrány ellenére láthattuk, hogy Leganger egy pillanatra sem adta fel, végig küzdött a jobb eredmény eléréséért, és végig bíztatta csapattársait, még azt követően is, hogy a kispadra került. Ez a hozzáállás nagyon pozitív számomra.”

Korod alapján még jövőre is játszhatsz a serdülő bajnokságban, ám az idei szezontól már az ifi csapatban is játszol. Milyen a kapcsolatod kapusedződdel, Sugár Tímeával?

„Susu nem csak a pályán tesz meg értünk minden tőle telhetőt, hanem életviteli tanácsokkal (pl. helyes táplálkozás) is ellát minket, valamint a péntekihez hasonló programok rendszeres megszervezésével is segíti fejlődésünket. Ezen kívül a magánéletben is nyugodt szívvel fordulhatok hozzá bármilyen problémámmal. Nagyon örülök, hogy vele dolgozhatok, és tudom, hogy rengeteget köszönhetek neki.”


Király Diána: „Nagy megtiszteltetésnek éreztük kapustársaimmal, hogy Sugár Timiékkel újra kilátogathattunk egy ilyen nívós mérkőzésre, és egy igen tartalmas napot tölthettünk Bécs városában. A mérkőzést megelőző programok közül főleg a kastély kertjében a XIX. század nyolcvanas éveiben létrehozott pálmaház meglátogatást élveztem, ahol gyönyörű virágokat láttunk.”

A mérkőzést a vártnál simábban nyerte meg a házigazda csapat Anja Andersen tanítványai ellen. Milyen élményekkel gazdagodtál a hatvan játékperc során?

„Nagyon látványos show keretében kezdődött a találkozó, a játékosok bevonulásakor sötétbe borult az egész csarnok, csak a felkonferálásra a pályára futó embereket világították meg a reflektorok. Bevallom, a meccs alakulása engem meglepett, jóval szorosabb eredményre számítottam előzetesen.”

Mit láttál a két világsztár kapustól?

„Englert fantasztikus formában védett ezen az estén, bizonyította, hogy a világ egyik legjobbja posztján. Legangernek most kevésbé volt szerencsés napja, de mindvégig látszott rajta, hogy minden idegszálával a sikerért küzd, ami nagyon szimpatikus.”

TV-közvetítésekkor is szoktad figyelni a legjobb kapusok mozgását?

„Amikor időm engedi, szívesen nézem a kézilabda mérkőzéseket a tv-ben is, és természetesen a kapusok produkciójára ilyenkor kiemelten figyelek. A győri Pálinger Katalin mozgása nagyon tetszik, ziccer-védési hatékonyságát szeretném egyszer én is megközelíteni. Sugár Tímea mellett, akit már gyerekkorom óta csodálok, ő a másik nagy kedvencem, akár azt is mondhatnám, hogy példaképem.”

Hogyan kerültél a kapusposztra, és mióta játszol Székesfehérváron?

„Amikor kézilabdázni kezdtem, igen magasnak számítottam a többi társamhoz képest – ezért javasolták, hogy álljak be a kapuba. Mivel ez nekem az elejétől tetszett, végül ott is ragadtam. Már lassan hat éve játszom az FKC-ban. Heti egy alkalommal Timi tart nekünk kifejezett kapusedzést, ami egy-másfél óra hosszúságú. Ilyenkor a mezőnyjátékosoktól különvonulva a ziccer-védést, az alapmozgásokat, valamint a kicsúszásokat gyakoroljuk mostanában leginkább.”


   

  

fkc.hu
Fotó: Dancs Nóra & Co.


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2024. július
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP