A szivacskézi harcosai 2009.01.13.


A Fehérép Alcoa FKC 1999-es korosztálya mozgalmas programot bonyolított az elmúlt hetekben. Nagy Beatrix tanítványai a Ferenczy-kupán és a sárbogárdi tornán vettek részt sikeresen, és szereztek értékes tapasztalatokat, melyek birtokában az idei nagy céljukat igyekeznek elérni: a tavalyi országos elődöntős szereplést felülmúlni az Adidas Gyermekbajnokságban.

Ferenczy-kupa
1999-es korosztály (szivacskézilabda)
2008. december 19-21.

Az A csoportban szerepeltünk, az öt meccsünkön két győzelmet szereztünk, háromszor szenvedtünk vereséget, és végül a csoport negyedik helyén végeztünk.

Fehérép Alcoa FKC – FTC II. 11-13
Fehérép Alcoa FKC – DANUKE 16-3
Fehérép Alcoa FKC – Angyalföld 14-17
Fehérép Alcoa FKC – Szombathelyi Rajczy SI II. 12-7
Fehérép Alcoa FKC – Szekszárd 13-22

A keresztbejátszás során a B csoport harmadik helyezettjét, az Óbudai KSI-t győztük le, majd a helyosztón újra az FTC II-vel kerültünk össze, és a két nappal korábbi szoros vereségért sikerült visszavágnunk, így összességében az ötödik helyen végeztünk.

Fehérép Alcoa FKC – Óbudai KSI 15-10
Fehérép Alcoa FKC – FTC II. 17-15

A Ferenczy-kupa végeredménye

1. UKSE Szekszárd Dienes
2. FTC I.
3. Angyalföldi SI és DSE
4. Szombathelyi Rajczy SI I.
5. Fehérép Alcoa FKC
6. FTC II.
7. Óbudai KSI
8. Gödöllői SE
9. Szombathelyi Rajczy SI II.
10. Angyalföldi SI és DSE-MUKI
11. UKSE Szekszárd V. Iskola
12. DANUKE

Nagyon hasznosnak és sikeresnek ítélem a részvételünket a Ferenczy-kupán, mely Magyarország egyik legrangosabb tornája ennek a korosztálynak a részére. A négy közé jutásra is lett volna esélyünk, de ahhoz figyelmesebben kellett volna játszanunk, és már az első meccsen el kellett volna hinnünk, hogy van keresnivalónk ’99-es korosztály „elitjében”.

A legnagyobb pozitívumnak azt tartom, hogy az utolsó mérkőzésen egy nagyon erős ellenfelet, az FTC II-t sikerült legyőznünk; ráadásul úgy, hogy a csoportmérkőzésen vereséget szenvedtünk tőlük. Utánpótlás-korban, ráadásul a lányoknál ritka dolog, hogy egy csapat revánsot tud venni egy olyan ellenfélen, amelyik egy-két nappal korábban legyőzte.

Az egész csapatot dicséret illeti, de külön említést érdemel Bíró Benita, Vörös Szimonetta és Kuczi Dorina teljesítménye. Csapattagok: Bíró Benita, Vadinácz Lúcia (kapusok), Erdélyi Zsófia, Horváth Izabella, Hudra Enikő, Kis Dominika, Kuczi Dorina, Pálmai Dóra, Piller Kármen és Vörös Szimonetta.


Szivacskézilabda-torna, Sárbogárd
2009. január 10.

A torna végeredménye

1. Dunaújváros
2. Fehérép Alcoa FKC
3. FTC
4. Szombathely

Az elmúlt hétvégén úgy szereztünk második helyet a sárbogárdi tornán, hogy legyőztük a Ferenczy-kupán második helyezést elérő FTC-t. A Szombathely elleni győzelem is szép siker. Mindkét győzelemben kulcsszerepe volt a jó védekezésnek és kapusteljesítménynek! A Dunaújváros ellen már előre fejet hajtottunk – ez az alulmotiváltság és a fáradtság eredménye lett a vereség. Az Adidas Gyermekbajnokság megyei döntője azonban kiváló alkalom lesz arra, hogy a lányok bebizonyítsák: igenis le tudják győzni a Dunaújvárost!

Mik ennek a csapatnak az erősségei? Igazi csapatként funkcionálunk, a lányok nagyon szeretik egymást, és mindenki nagy harcos. Már tavaly is kemény csatákat vívtunk, de akkor az Adidas Gyermekbajnokság országos elődöntőjében még saját hibáinkból elvéreztünk. Idén – ezeket a tapasztalatokat felhasználva – az országos döntő elérése a célunk!

Ezt a sikert nagyon megérdemelné ez a társaság, melynek mindenegyes tagja egy igazi „Sportpalánta”. Büszke vagyok rájuk, és nagyon örülök, hogy ők az én CSAPATOM!

Nagy Beatrix
Fotó: http://feherep9899.extra.hu/


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2024. július
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP