Válogatott játékost igazolt a Fehérép 2009.02.24.


Vincze Melinda, a magyar válogatott 25 éves balszélsője, szerződést bontott a Dunaferr csapatával, és a Fehérép Alcoa FKC-ben folytatja pályafutását. Melinda csütörtökön áll edzésbe Fehérváron, és a tervek szerint a hétvégi, Pécs elleni bajnokin már számíthat a játékára Sótonyi László vezetőedző.

Nem vagy egy „vándormadár”, szinte egész pályafutásod a Dunaferrnél töltötted, és az ismert nehézségek ellenére csak az utolsók között távoztál…

„Igen, nyolc, sőt lassan már kilenc éve Dunaújvárosban szerepeltem. A végsőkig bíztam abban, hogy megoldódnak a gondok. Nagyon-nagyon nehéz szívvel megyek el Újvárosból, de most már meg kellett hoznom a döntést. Remélem, Székesfehérváron is sikeres éveket töltök majd.”

Nyilván voltak más ajánlataid is. Miért döntöttél végül a Fehérép mellett?

„Volt még egy magyar klubtól megkeresésem, de a fehérváriak ajánlata szimpatikusabb volt. Sokat gondolkodtam, hogyan döntsek, úgy érzem, a Fehéréppel hosszabb távon is jobban járhatok.”

Külföld nem jött szóba?

„Egyelőre még nem szerettem volna külföldre menni. Úgy érzem, ráérek még erre pár év múlva is, valamint tanulmányaimat feltétlenül szeretném elvégezni mielőtt más országban próbálom ki magamat.”

Melyik iskolában tanulsz?

„A Dunaújvárosi Főiskola gazdálkodási szakára járok.”

Mennyire ismered új játékostársaid?

„Bevallom, a pályán kívül nem igazán ismerem őket. Kovács Angélát jól ismerem a Dunaferrből, valamint Kamper Olíviával szerepeltem együtt különböző válogatottaknál. A többiekkel csak, mint ellenfelekkel találkoztam eddig.”

Mit gondolsz, mit lehet még kihozni ebből a szezonból?

„Optimista vagyok, amíg matematikai esély van, addig a lehető legjobban, a felsőházba kerülésben reménykedek. Ennek eléréséhez a többi csapat botlásaira is szükség lenne, ezért ha végül mégsem tudjuk elérni, akkor az 5-8. helyért zajló rájátszásban kell minél előrébb végeznünk.”

Befolyásolhatja a válogatottságodat a klubváltás?

„Szerintem nem fogja különösebben, de azon leszek, hogy továbbiakban is olyan teljesítményt nyújtsak a pályán, amellyel fenntarthatom helyem a nemzeti csapat keretében.”

fkc.hu
Fotó: V-Man


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2024. július
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP