Először irányítóban 2009.02.26.


A Siti Eszter sérülése és Kamper Olívia keddi térdműtéte miatt megüresedett irányító poszt betöltésére két megoldást talált Sótonyi László a Fehérép Alcoa FKC Vác elleni bajnokiján: az ifjúsági csapatból behívta Bízik Boglárkát, valamint váratlan húzással Vaszari Virágra bízta a játék szervezését. A mérkőzés után Virágot kérdeztük új szerepköréről.

Meglepően nagy különbséggel legyőztétek a Vácot a hétvégi nyíradonyi kisiklás után. Mitől javultatok ekkorát?

„Próbáltuk maradéktalanul végrehajtani azt, amit az edzőnk kért. Leginkább az utolsó percig tartó fegyelmezett játékunk hozta meg ezt a fölényes eredményt. Az októberi, sajnálatos váci vereség után mindenkiben ott motoszkált a vágy, hogy ma megmutassuk ellenfelünknek, jobbak vagyunk náluk.”

Egy új pozícióban, irányítóként láthattunk ma a pályán. Hogy tetszett ez a szerepkör?

„Amióta az NB1 felnőttben játszom, nem játszottam középen. Azelőtt viszont sokszor szerepeltem a belső pozíciókban, így teljességgel nem volt új számomra, persze egészen más szint a kettő. Hétfőn tudtam meg, hogy most ezen a poszton van szükség rám, mivel mindkét irányítónk sérült. Próbáltam a lehető legjobbat nyújtani, néha egy-egy hiba belecsúszott, de remélem, nem okoztam csalódást. Nagyon élveztem, hogy bent játszhattam.”

Siti Eszter hogy értékelte a produkciódat?

„Eszti azt mondta, hogy nagyon ügyesen mozogtam, és ahhoz képest, hogy most bedobtak a mélyvízbe, jól megoldottam a feladatomat.”

Idegenben igen gyengén szerepeltek idén. Szombaton a kieső helyen tanyázó Pécs ellen lehet picit kozmetikázni a statisztikán. Mit vársz attól a meccstől?

„Bízom benne, hogy sikerül elhoznunk a két pontot. Ugyanilyen fegyelmezetten kell játszanunk ott is, mint ma tettük, és akkor nem lehet probléma. Szeretnénk bebizonyítani, hogy idegenben is képesek vagyunk győzni.”

fkc.hu
Fotó: V-Man


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2024. július
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP