Pumi hazatért 2009.02.26.


Vincze Melinda után újabb volt Dunaferr-játékossal erősített a Fehérép Alcoa FKC. Tilinger Tamara, 2008. legjobb magyar utánpótláskorú kézilabdázója szerdán írt alá másféléves szerződést a fehérvári klubbal, ahova két év elteltével tér vissza, és ahol Pumi tizennégy éves korától minden korosztályos csapatban szerepelt. 

A Fehérép hétfőn hívott, és nagyon gyorsan igent is mondtál a megkeresésükre. Számítottál az érdeklődésükre?

„Igazság szerint nem gondoltam volna, mivel éppen innen kerültem a Dunaferrhez. Fájó szívvel hagytam ott most Dunaújvárost, sok barátságot kötöttem, és még lakást is vásároltunk a városban. Annak viszont nagyon örülök, hogy újra Székesfehérváron játszhatok, ráadásul sok játékost ismerek a jelenlegi keretből is. Több csapat is megkeresett, de végül is Fehérvárra úgymond „haza” jöhettem, így őket választottam. Nagyon családcentrikus ember vagyok; Székesfehérváron továbbra is közel maradhatok a szüleimhez, ez is sokat számított döntésem meghozatalakor.”

Ez a közeli otthon egész pontosan Csákvár. Erről a kis településről meglepően sokan érkeztek a székesfehérvári csapathoz a felnőtt és ifi keretet is nézve. Mi az oka annak, hogy ennyi tehetség került ki egy ötezer lakosú községből?

„Ez leginkább egy embernek, Szalma Jánosnak köszönhető. Hosszú évekig tanította a csákvári fiatalokat kézilabdázni, és akik Fehérvárra kerültünk, mind az Ő nevelései vagyunk.”

Hogy tetszett a szerdai, Vác elleni meccs?

„A lányok igazi csapatként küzdöttek, ezért tudtak ilyen eredményesek lenni. Nagyon összeszedett volt a védekezés, és a támadásoknál is sikeresen helytálltak.”

Ma már túl vagy az első edzésen is…

„Igen, bár még csak taktikai edzés volt, hogy Vincze Melivel tudjuk a szombati meccsre a figurákat.”

Szombaton a Pécs ellen már Te is játszol. Mennyire nehéz feladat egy új csapatot pár edzés után tétmérkőzésen irányítani?

„Nem könnyű, de minden tőlem telhetőt meg fogok tenni, igyekszem minél jobban teljesíteni, segíteni a csapatot. Meglátjuk mi sül ki belőle! Tegnap Sótonyi Lászlóval átbeszéltük a figurákat, kérte, hogy mára tanuljam meg őket. Úgy érzem, ez elég jól sikerült. Holnap még lesz egy edzés, és onnan kezdve jöhetnek a meccsek.”

fkc.hu
Fotó: V-Man


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2024. július
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP