2009/2010: Kapusok 2009.06.05.


A Fehérép Alcoa FKC jövő idénybeli keretét bemutató sorozatunkat a kapusokkal kezdjük, majd napról-napra posztonként haladunk végig a csapatot érintő játékos-mozgásokon. A fehérváriaknál magyar válogatott váltja a szerb válogatott hálóőrét a kapuban; Pastrovics Melinda mellett Szikora Melinda és Trimmel Brigitta tartozik majd az FKC felnőtt keretéhez.

A 2008/2009-es szezonnak három felnőtt kapussal – Sladjana Djericcsel, Petróczi Viktóriával és Szikora Melindával – vágott neki a Fehérép Alcoa FKC. Petróczi Viktória idény közben távozott a csapattól, és nyártól külföldön folytatja a pályafutását.

Sladjana Djeric három Fehérváron eltöltött év és 72 lejátszott magyar bajnoki után – ezzel a huszadik a klub örökranglistáján – búcsúzott el a klubunktól. A szerb válogatott kiválósága valószínűleg szülővárosába, Zajecarba igazol. A bolgár határ közelében fekvő város csapata egy éve került fel a szerb első osztályba, ahol az ötödik helyen végzett, így a Challenge-kupában indulhat. Emellett a Regionális Ligába (WRHL) is nevezett a Zajecar.

Pastrovics Melinda személyében magyar válogatott kapussal erősített az FKC. „Mindenképpen azt várom majd tőle, hogy a csapatunk egyik vezéregyénisége, meghatározó játékosa legyen; mind a pályán, mind a pályán kívül úgymond vezesse ezt a megfiatalított gárdát. Erre a feladatra a rutinjából kifolyólag abszolút alkalmas.“ – fogalmazta meg Pasival szemben támasztott elvárásait Sótonyi László vezetőedző.

„Melinda az elmúlt évek során bizonyította a magyar bajnokságban, hogy lehet rá számítani, megbízható, állandó teljesítményt tud nyújtani. Nagyon nagy szükségünk van arra, hogy minden mérkőzésen ilyen kapus álljon a kapunkban. Úgy gondoljuk, hogy Pasi erre a feladatra tökéletesen alkalmas lesz, és az sem mellékes, hogy emellett plusz bravúrokat is tud bemutatni, a ziccervédésben is jó.“ – összegezte a véleményét Sugár Tímea.

„Vannak még nála is lehetőségek a fejlődésre és további pozitívum, hogy ő is még előrébb szeretne jutni, ki akarja hozni magából a maximumot, és ennek eléréséért hajlandó és szeret is dolgozni. Az lesz a célunk a következő szezonra, hogy még stabilabb teljesítmény nyújtására legyen képes, és még „színesebb” legyen. Erre alkalmas lesz Pasi!“ – tette hozzá a Fehérép kapusedzője.

Szikora Melinda a bajnokság első felében kettős igazolással a Tököl NBI/B-s csapatában is szerepelt, azonban  jó teljesítményének köszönhetően már az ősszel egyre több lehetőséget kapott a Fehérép Alcoa FKC-ben. Sótonyi László ennek a tendenciának a folytatását várja húszéves kapusától:

„Melinda rengeteget fejlődött ebben az évben, és azt várom tőle, hogy még stabilabb legyen a teljesítménye a következő idényben. Mivel fiatal, természetesen van még sok olyan terület, amiben fejlődnie kell, de abban bízom, hogy azt a munkát, amit idén elkezdett, jövőre is tudja folytatni. Jól ki fogják egymást egészíteni Pastrovics Melindával.“

A volt ifjúsági és juniorválogatott Trimmel Brigitta az elmúlt években az ifjúsági csapatunknak volt az első számú kapusa, és már felnőtt bajnokikon is bemutatkozott. A következő szezonban az edzői stáb az első keretben számít rá, de kettős igazolással további játéklehetőséget is kíván neki biztosítani az NBI/B-ben. Róla és Szikora Meliről Sugár Timi a következőket nyilatkozta:

„Nagyon fontos feladat az övéké is a csapatnál, hiszen sosem egy kapus viszi el az egész évet, hanem kellenek mögötte a segítségek. Mindkét fiatal meg fogja kapni a megfelelő lehetőséget. Briginek kettős igazolással a másodosztályban szeretnénk állandó játéklehetőséget biztosítani, ám meg kapja az esélyt arra is, hogy a Fehérvárban is kiharcolja magának a helyét. Sokat kell tanulnia, fel kell vennie a ritmus, hogy megbízható kapussá váljon.

Melinda ebben az évben megmutatta, hogy mire képes, igaz, hullámzó volt a teljesítménye, de azt gondolom, ezt át fogjuk tudni hidalni. Azt tartják, hogy a második év mindig könnyebb, már ismeri milyen munka folyik a klubnál. Nagyon megbízható, jó kapus válhat belőle, de még sokat kell ezért dolgoznia.“

fkc.hu
fotó: V-Man (a képen Pastrovics Melinda)


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2024. július
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP