2009/2010: Jobbszélsők 2009.06.08.


Ezen a poszton eseménydúsan alakult a 2008/2009-es szezon a Fehérép Alcoa FKC-nél. Balogh Bea távozása eleve új helyzetet teremtett, majd Varga Katalin sérülése és Kovács Angéla betegsége okozott fejtörést Sótonyi Lászlónak. Lelkes Noémi, Lévai Zsófia és Szegedi Orsolya is játszott jobbszélsőt, végül Azari Fruzsina márciusi érkezése jelentette a megoldást.  

Kovács Angéla betegsége és Varga Katalin sérülése (Kata még az utolsó nyári felkészülési meccsen szenvedett súlyos térdsérülést) miatt januárban felnőtt balkezes szélső nélkül maradt a csapatunk. A március közepén a Dunaferrtől érkezett Azari Fruzsina leigazolása oldotta meg ezt a problémát. Fruzsi eredetileg június 30-ig kötött szerződést a klubbal, melyet azóta a felek két évvel meghosszabbítottak.

„Fruzsina az idény utolsó harmadára érkezett hozzánk, és kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott. Neki is megvannak azok a pontok a játékában, ahol még fejlődnie kell a jövőben, de mindenképpen elmondható, hogy kellemes meglepetés volt Fruzsi játéka, főleg a bajnokság végén.“ – nyilatkozta Sótonyi László a huszadik születésnapját hamarosan ünneplő, balkezes szélsőről.

Tüdőembóliáját követően Kovács Angéla május utolsó heteiben kezdte el a könnyített edzéseket, és a kontrollvizsgálatok negatív eredményeinek a tudatában vele is számol az FKC vezetőedzője:

„Angéla gyakorlatilag csak az elmúlt ősszel lett NBI-es kezdőjátékos. Egyedül volt a posztján, és mérkőzésről-mérkőzésre jobb teljesítményt nyújtott az ősz során. Sajnos a betegsége kerékbe törte az idényét. Mentalitásban és alázatban olyan személyiség, akire mindenképpen nagy szüksége van a csapatnak. Nagyon bízunk benne, és minden jel arra mutat, hogy 100%-os lesz a felépülése. Azari Fruzsinával a jobbszélt nagyon szépen meg tudnák oldani.“

Varga Katalin a rehabailitáció végső fázisánál tart, és a jelek szerint az új szezon kezdetére terhelhető lesz a térde. Kata olyan csapatban kívánja folytatni a pályafutását, ahol játéklehetőséget kap, és ahol megfelelő meccsrutin szerzésével továbbfejlődhet.

Lelkes Noémi tagja marad a fehérváriak felnőtt keretének, de mivel az ifjúsági bajnokságban már nem játszhat, a tervek szerint kettős játékengedéllyel NBI/B-s csapatban is szerepelni fog szeptembertől.

fkc.hu
fotó: V-Man (a képen: Kovács Angéla)


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2024. július
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP