Bíztató délelőtt, fásult délután 2009.08.01.


Bár ezen a héten mindhárom felkészülési mérkőzését elveszítette az Alcoa FKC, a Hypo Niederösterreich elleni találkozókon számos előremutató jelet lehetett észrevenni a csapat játékán. Sótonyi László értékelésében elmondta, hogy különösen a délelőtti meccsen látott bíztató momentumokat, míg délután már fásultabban játszva szenvedtek sima vereséget a fehérváriak.

„A délelőtti hozzáállásunkkal és teljesítményünkkel elégedett voltam, délutánra már nagyon fásult, fáradt csapat benyomását keltettük. Történtek bíztató előrelépések a keddi meccs óta, de olyan is van, amiben még nem tudtunk javulni. Sokat edzünk, talán ennek tudható be a fáradtság. Kristina Trishchuk és délután Vincze Melinda hiányát eléggé megéreztük, de összességében két újabb rendkívül tanulságos meccsen vagyunk túl. Míg kedden a Váccal, egy közvetlen bajnoki riválissal játszottunk, most egy nemzetközi sztárcsapat ellen is kipróbálhattuk magunk. Jelen pillanatban tudomásul kell vennünk, hogy a hiányzóinkkal a jelenlegi kis csapatunk ennyire képes. Klasszis különbség volt tömegben, gyorsaságban és tudásban sok poszton a Hypo javára.”

Milyen pozitívumokat láttál a Vác elleni meccshez képest?

„Voltak olyan szakaszok a védekezésünkben, amikor eléggé harcosak voltunk, illetve a délelőtt során bátrabban játszottak a fiataljaink. Nagyon örülök Rádl Tímea erőszakos és gólerős délutáni játékának is! Még mindig rengeteg előrelépnivalónk van, de bízom benne, hogy a bajnoki rajtig hátra lévő négy hétben összeáll a csapat védekezése és támadása is.”

A következő hétvégén újra „közvetlen riválisokkal” találkoztok, a Fradi-Kupán vesztek részt Budapesten…

„Hét közben a válogatott játékosaink nélkül folytatjuk a munkát, csak pénteken tudunk egyet közösen edzeni. A hétvégi tornán mindenképpen azt várom, hogy a mai mérkőzésen időnként tapasztalt kishitűséget elfeledve játszunk, és az agresszivitásban, harcosságban mindenki egy azonos szintre kerüljön a csapaton belül. Nem szeretnék olyan kilógó embereket látni, akik nem védekeznek elég keményen…”

fkc.hu
fotó: V-Man (a képen: Sótonyi László)


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2024. június
HKSzeCsPSzoV
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP