A Hypo vezére 2009.08.01.


Dani Piedade visszatérő vendég a Köfém Sportcsarnokban, hiszen a brazil válogatott beállóját – aki egyben a Hypo Niederösterreich csapatkapitánya is – már többször láthatták a fehérvári kézilabda-barátok. Danit a pénteki mérkőzések után kérdeztük az átalakult Hypóról, az idei várakozásokról és arról a speciális helyzetről, hogy három honfitársával játszhat egy csapatban.

A szezon első meccseit játszottátok ma. Hogy értékeled csapatod teljesítményét?

„Ahhoz képest, hogy eddig alig voltunk pályán, hiszen mindössze egy hetet edzettünk csarnokban, kifejezetten jó mérkőzéseket játszottunk. Nagyon klassz kis csapatunk van, az újak is jól beépültek, és élvezték a játékot.”

Mire lehet képes a Hypo NÖ az új idényben?

„Mindenki tele van várakozással, élvezzük a munkát. Meglátásom szerint nagyon jó szezonnak nézünk elébe! Egységes csapattá kell formálódnunk, és az is fontos, aki „csak” a kispadon ül, az is mindig olyan állapotban legyen, hogy hasznosan pályára tudjon lépni a kiélezett helyzetekben.”

Csapatotok sok nemzetből tevődik össze, de Brazíliát négyen is képviselitek...

„Ez nagyszerű dolog! Aki ide jön Brazíliából, annak könnyű beilleszkednie, mivel mi már évek óta itt vagyunk. A brazil emberekre nagyon is jellemző tulajdonságokat, a harcosságot, azt, hogy szeretnek dolgozni, hogy tele vannak lendülettel, örömmel látják, mert ez sokat segít a csapatnak kritikus szituációkban. Lehetnének problémáink abból a pályán, hogy nálunk van francia, orosz, brazil, koreai vagy éppen magyar, de erről egyáltalán nincs szó! Egységes csapatot alkotunk, és én személy szerint kifejezetten örülök annak, hogy ennyi honfitársammal játszhatok együtt.”

fkc.hu
fotó: V-Man (a képen: Dani Piedade)


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2024. június
HKSzeCsPSzoV
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP