Először a felnőtt válogatottban 2009.08.02.


A jövő heti válogatott összetartásra három Alcoa FKC játékost hívott meg Mátéfi Eszter: Pastrovics Melinda és Vincze Melinda mellett ezúttal Tilinger Tamara is szerepel a szövetségi kapitány listáján. Pumi először részesült ebben a megtiszteltetésben, így a Hypo elleni meccsek után természetesen erről is kérdeztük a húszéves irányítót.

„Csapatunknak múlt héten napi három edzése volt, míg ezen a héten napi kettő. Az első mérkőzésen még bírtuk tartani a Hypo által diktált tempót, de a másodikra sajnos jól láthatóan elfáradtunk.”

A nagy gólkülönbségű vereség elkeserítő szerinted, vagy így a felkészülési időszakban abszolút belefér?

„Kristina nem tudott ma sem játszani, így az átlövő poszton nem annyira ment a csapatunknak. Nem igazán tudtunk még összeszokni, majd meglátjuk, mire leszünk képesek… Nem katasztrófa most még, de mindenesetre lehetett volna kevesebb is a különbség!”

Saját teljesítményeddel elégedett voltál?

„A második meccsen nem voltam az. Az első meccsen úgy-ahogy összejött a játék, akkor jobban elégedett lehettem magammal.”

A ma összeszedett deréksérülésed mennyire tűnik komolynak?

Pont most masszíroztak meg, remélem, nem lesz vele semmi különösebb gond, és a hétvégén javulni fog.”

Ez már csak azért is fontos lenne, mert jövő héten jelentkezned kell a felnőtt válogatott zalakarosi edzőtáborában…

„Nagyon izgulok is emiatt, amióta csak megtudtam! Vincze Meliék megnyugtattak ugyan, hogy nem kell izgulnom, nagyon aranyosak a csajok. Remélem, jó lesz, bízom benne! Játszani fogunk meccseket is, teljesen nem lesz ismeretlen a közeg, többé-kevésbé mindenkit ismerek.”

Miként fogadtad, amikor megtudtad, hogy a B helyett az A-válogatottnál kell jelentkezned?

„Óriási megtiszteltetés ez számomra. Kicsi [Siti Beáta – a szerk.] szólt, én pedig csak annyit tudtam mondani: Jézusom! Egyből felhívtam a szüleimet, akik nagyon büszkék voltak rám.”

fkc.hu
fotó: V-Man (a képen: Tilinger Tamara)


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2024. április
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP