A hét hírei 2009.10.13.


Rövidhírek: A lengyel Lublin lesz a következő ellenfelünk az EHF-kupában – ahogy ezt Pastrovics Melinda már Izmirből hazafelé megtippelte… Az első meccset október 31-én, Székesfehérváron játsszák. A cunder.hu eheti programja. Wiebke Kethorn Fair-Play díja. A brazil válogatott teljes kerete. Noémiék legyőzték Brigiéket.

Szombat (október 17.):

EHF: Az Alcoa FKC – SPR Lublin párharc első összecsapására a Köfém Sportcsarnokban kerül sor október 31-én (szombaton) 18 órakor. A lublini visszavágó nagy valószínűséggel egy héttel később szintén szombaton lesz.

NBI: A szerdai FTC-RightPhone – Alcoa FKC bajnokin Elek Gábor helyett a másodedző, Golovin Vlagyimir fogja ellátni a vezetőedzői teendőket az FTC-nél. Elek a Békéscsaba elleni mérkőzés lefújása után sértette meg a játékvezetőket, ezért az MKSz egy bajnoki mérkőzésről eltiltotta, és 50.000 forint pénzbírság megfizetésére kötelezte.

NBI/B: A másodosztályban két olyan csapat találkozott egymással, melyben fehérvári kölcsönjátkos(ok) szerepel(nek). A Nagyatádon lejátszott bajnokin a hazaiaknál Trimmel Brigitta öt perc híján végigvédte a meccset, melyet a Lelkes Noémit és Fekete Kittit a soraiban tudó VKLSE Győr nyert meg 30-35-re. Noémi csapata egyik legjobbjaként öt gólt lőtt (mintegy 40 percig volt pályán); Kitti egy hétméterest harcolt ki (kb. 15 perc játékidő alatt).

OSB: A nyílt serdülő bajnokságban pénteken hazai pályán nyert csapatunk: Alcoa FKC – Szombathely 34-27 (18-9).

Péntek (október 16.):

Fair-Play: Wiebke Kethorn, a VfL Oldenburg német válogatott játékosa Wolfgang Schäuble szövetségi belügyminisztertől vehette át a „Tolerancia és Fair-Play díjat“. A 24 éves sportoló a márciusi, HC Leipzig elleni bajnokin tett tanubizonyságot rendkívüli sportszerűségéről.

A meccs 20. percében, 9-7-es oldenburgi vezetésnél Angie Geschke betört a lipcsei védők között, és szorongatott helyzetben leadott lövésével Katja Schülke fejét találta el. A válogatott kapus a földre, a kipattanó Kethornhoz került, aki ahelyett, hogy az üres kapuba lőtt volna, megállította a dobómozdulatát, és letette a labdát. „Ha a kapus sérülten a földön fekszik, akkor nem igazi a gól a számomra.“ – mondta az eset után.

A mérkőzés végül 24-24-es döntetlennel zárult, és az alapszakasz végén az Oldenburg egyetlen ponttal maradt el attól, hogy történelme során először bekerüljön a Bundesliga legjobb négy csapatának a rájátszásába…

Október 15. (csütörtök):

Válogatott: A ma 19 órakor kezdődő Magyarország – Csehország Európa-bajnoki selejtezőn a két Alcoa FKC játékos, Pastrovics Melinda és Vincze Melinda marad ki a mérkőzésre nevezett tizennégyes keretből.


Október 14. (szerda):

Brazília: A brazil válogatott ezen a héten a következő Európa-bajnokság két rendezőjével (aki ezáltal nem érintettek a napokban zajló selejtezőkben) játszanak felkészülési mérkőzéseket. Ma és holnap Dánia lesz a Seleção ellenfele, majd szombaton és vasárnap Norvégiával mérkőzik meg a dán Morten Soubak csapata, mely az alábbi kerettel utazott Skandináviába:

Kapusok: Bárbara Arenhart (BM Parc Sagunt), Darly Zoqbi de Paula (Le Havre), Maissa Pessoa (Le Havre).

Átlövők/irányítók: Ana Carolina Amorim (Üsküdar BLD), Ana Paula Rodrigues (BM Roquetas), Eduarda Idalina Amorim (Györi Audi ETO), Flávia Nascimento da Silva (BM Monóvar), Jaqueline Anastácio (Metodista/São Bernardo) és Mayara Fier de Moura (Molly Cleba León).

Szélsők: Aline Waleska Lopes Rosas (Blumenau), Célia Janete da Costa (Metodista/São Bernardo) és Fernanda França da Silva (Metodista/São Bernardo).

Beállók: Alessandra Medeiros de Oliveira (Randers), Fabiana Carvalho Diniz “Dara” (Elda Prestigio), Regiane dos Santos Silva (UniSant’anna Suzano) és Samira Pereira da Silva Rocha (A.A. Unc Concórdia).


Kedd (október 13.):

Cunder.hu: Az eheti program:
Kedd
17:30 ASA-Consolis-HNKC – Váci NKSE (ismétlés, NBI)
19:30 Győri Audi ETO – Veszprém-Barabás KC (ismétlés, NBI)
Szerda:
16:00 Alcoa FKC – Kiskunhalas NKSE (ismétlés, NBI)
18:00 Dunaújvárosi NKKSE – Hunnia KSK (ismétlés, NBI)
20:00 ASA-Consolis-HNKC – Győri Audi ETO (ismétlés, NBI)


Hétfő (október 12.):

EHF: Izmirből hazafelé arra tippelt a csapat, hogy ki lesz a következő ellenfélünk az EHF-kupában. A 14 játékosból nyolcan gondolták azt, hogy Spanyolországba vezet majd az utunk. A Lublint Pasi találta el:
Betti, Fruzsi, Kriszta, Laima – Alicante
Kitti, Sz. Meli, Pumi, Vivi – Elda
V. Meli, Bogi – Amsterdam
Pasi – Lublin
Angi – Smart
Kris - Rostov
Ticsy – Sassari
Susu – Pozsony
Só – Patrasz
Attila – Brühl

fkc.hu


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2024. április
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP