A 0. nap (II. rész) 2009.12.04.


Már csak órákban mérhető a világbajnokság kezdetéig hátralévő idő – válogatottunk szombaton 14:00-kor játssza első meccsét Tunézia ellen. Pasi üzeni: „Biztos győzni fogunk!“ Kristina sok váratlan eredményre számít a VB-n. A spanyolok kapusa is megtippelte a dobogósokat. Lærke Møller megsérült. Siti Bea esélylatolgatása.

Hírek:

Dánia: Vuhsziban edzés közben Achilles-ín szakadást szenvedett Lærke Møller. A dán válogatott első számú irányítójának helyére Christina Kroghshede került Jan Pytlick 16 fős keretébe.


Kicsi: Már látszik Eszti munkája a csapaton 

Siti Bea: „Nem nagyon lehet előre leosztani a lapokat! A mi csoportunkban létezik talán leginkább papírforma: a norvégok és a románok valamelyest kiemelkednek az egész mezőnyből. A kettő közül ha választani kellene, akkor talán Romániát mondanám, mert most tényleg nagyon együtt vannak. A két favorit után jövünk mi; úgy gondolom, a csoport többi tagja valamelyest szerényebb esélyekkel közlekedik majd a középdöntőre jutás szempontjából. A középdöntőbe kerülés nekünk egyértelmű célunk lehet, ott a spanyol és dél-koreai csapat ellen kell majd várhatóan bizonyítanunk. Az majd kiderül, hogy ellenük mire juthatunk... Ez biztosan nem lesz egyszerű, de benne van, hogy bravúrt mutatunk fel.

Vannak olyan nációk, akik ezt a nem kvalifikációs VB-t teljesen feláldozzák a csapatépítés érdekében, ilyenek a dánok vagy éppen az oroszok. Mi is hasonló helyzetben vagyunk, de ez nálunk nem feltétlenül szándékosan alakult így... Pálinger Kati – úgy gondolom – jó alkalmat ragadott meg a pihenésre, így a többiek is bizonyíthatnak most. Görbicz Anita és Szamoránsky Piroska sérülése, Hornyák Ági pedig tanulmányai miatt nem lesz ott; ők még tudnak hozzátenni majd a későbbiekben csapatunkhoz.

A legélesebb küzdelmet a csoportkör során az A-csoporttól várom – eléggé „halálcsoport” szaga van. A német csapat is deficitesen érkezett Kínába, a dánoktól pedig épp most esett ki Achilles-ín szakadása miatt egyik húzóemberük, az irányító Laerke Möller. Nagyon képlékeny, hogy itt mely csapatok végeznek majd az első három helyen, hiszen Franciaország, Svédország és Brazília is jó játékosokkal rendelkezik, bár utóbbiak nem a legjobbjaikkal utaztak Kínába.

A magyar csapat már két tesztmeccset játszott kint, a házigazda Kínát, valamint Németországot is legyőztük. Ezt nem kell túlértékelnünk, de 19 gólt kapni a németektől feltétlenül pozitívum és [Mátéfi] Eszti munkájának egy apró jele. Nála abszolút hangsúlyos a védekezés, az eredményből úgy tűnik, a játékosok ezt elfogadták, és ráálltak arra az útra, amit a kapitány próbál mutatni.“


Pasi üzeni Szucsouból

Pastrovics Melinda, az Alcoa FKC és a magyar válogatott kapusa:

„Röviden az elmúlt egy hétről: A megérkezést követően jó párnapba bele telt, míg akklimatizálódtunk, azzal már nincs is problémánk. Leginkább az jelent gondot, hogy néhányan vírusos betegséggel bajlódunk, én már jobban vagyok, de mindig vannak újabb betegek. Remélhetőleg hamarosan mindenki egészséges lesz.

A VB előtti egy hétben napi két edzéssel készültünk, kondicionális erőfejlesztő és taktikai jellegű edzésekkel. Közben két edzőmeccset sikeresen behúztunk. A csapat hangulata szerintem minden idők legjobbja! Jól érezzük magunkat, ezért [Mátéfi] Eszter is sokat próbál tenni különböző programokat szervez, mint például kirándulások és csapatvetélkedők. Holnaptól pedig elkezdődik a VB! Első ellenfelünk Tunézia, akikről részletesebben holnap fogunk információt kapni. Biztos győzni fogunk!“


Ciobanu és a kapusok „magánya“

A spanyol válogatott román származású kapusa, Michaela Ciobanu mesélt arról, hogy valóban „magányos“-e egy hálóőr, mi motiválja még 36 évesen, és kik a dobogó esélyesei Kínában. A spanyolok Elefántcsontpart ellen kezdik a VB-t szombaton 10:30-kor.

Mi igaz a „kapusok magányának“ mítoszából? Te is elszigetelve érzed Magad a kapudtól távol zajló eseményektől?

„Ez tényleg csak egy mítosz, hiszen nem igaz, hogy egyedül vagy. A pályán lévő hetesbe tartozol, és még a támadásnál sem vagy magányos, még abban is részt veszel. Például a gyorsindításos akciók a védekezésből bontakoznak ki.“

Hogyan tudod az embertelenül sok mérkőzéssel a hátad mögött is ezt a fiatalos benyomást kelteni a nézőkben? Ennyire szereteted ezt a sportágat?

„A sportág szeretete nem függ sem a kortól, sem a lejátszott mérkőzések számától. Minden attól függ, hogy élvezed-e a játékot. Én jelenleg nagyon élvezem; ha győzelemben is részem van, akkor meg különösen.“

Kik a dobogó legnagyobb esélyesei Kínában?

„Norvégia, Spanyolország és Románia.“

porelbalonmanofemenino


Kristina: „Sok váratlan eredményt várok“

Kristina Trishchuk, az Alcoa FKC átlövője:

„Két válogatott van, amely egyértelműen éremesélyes most: Norvégia és Románia. Rajtuk kívül szinte bármely csapat okozhat pozitív vagy negatív meglepetést, így sok váratlan eredményt várok a VB-től! Nagyon sok országban komoly átalakulások voltak, sokan jelentősen megfiatalított kerettel utaztak ki Kínába.

Az orosz válogatottnál is sok fiatal játékost dobtak mélyvízbe, de biztosan lelkesek lesznek, és Trefilov mesternél tudjuk, hogy mindig képes kihozni a legjobbat csapatából, nekem ők a titkos favoritjaim még a dobogóra.

A magyar válogatott nagyon nehéz csoportba került, hiszen Norvégia és Romániával együtt vannak, de bízom benne, hogy tudnak ők is pozitív meglepetésekkel szolgálni. Itt is sok a fiatal a keretben, biztos, hogy minden labdáért küzdeni fognak. A legfontosabb a csoportban a japánok elleni meccs lesz, azt meg kell nyerni. Szurkolni fogok a magyar csapatnak!“


Ajánló

Handball.hu
Bemutatkozik Tunézia:
http://handball.hu/2009/12/04/bemutatkozik_tunezia/
Mátéfi Eszter helyzetjelentése Szucsouból:
http://handball.hu/2009/12/04/mar_alig_varjak_a_startot/
Képgaléria a magyar válogatott pénteki edzéséről:
http://handball.hu/2009/12/04/exkluziv_kepek_az_edzesrol/

fkc.hu


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2024. január
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP