Spanyolország a favorit

2010.06.10.


Péntek délután 4 órától a Dél-afrikai Köztársaság – Mexikó mérkőzéssel kezdetét veszi a 19. FIFA labdarúgó-világbajnokság. Ugyan Magyarország legutóbbi vb-szereplése óta már 24 év telt el, a sportág négyévente megrendezésre kerülő, legrangosabb tornája továbbra is töretlen népszerűségnek örvend hazánkban – és ezalól a Alcoa FKC játékosai sem kivételek.

A foci vb várható kimenetelét jósolgatják már hetek óta a magyar focibarátok, és szokás szerint ilyenkor szinte mindenki választ magának egy kedvenc csapatot, akiknek sikeréért szurkolni lehet az egy hónapon át tartó esemény alatt. A székesfehérvári Alcoa FKC első osztályú női kézilabda csapatának játékosai is szinte kivétel nélkül várják már a kezdősípszót, és legtöbben Spanyolországért rajonganak.

¡Aupa España! – mondja Rádl Tímea (24), a fehérváriak beállósa, aki 2006 és 2009 között Spanyolországban kézilabdázott. Szintén a spanyolok végső sikerében bízik a jobbszélső Azari Fruzsina (21) is, aki azt is elárulta, hogy klubszinten az FC Barcelona a kedvence, mely klubból nem kevesebb, mint nyolc játékos szerepel a 23-fős világbajnoki keretben. Zsigmond Vivien (18) az FKC ifjúsági válogatott játékosának elmondása szerint imádja a focit, ezúttal azért szurkol a spanyoloknak, hogy: „egyszerre EB és VB címvédők legyenek!” Vivien közeli tervei között szerepel, hogy megtanulja majd a spanyol nyelvet is. A kapus Trimmel Brigitta (21) szerint azért nyeri meg a világbajnokságot Spanyolország, mert a kiemelkedően jó játékosállományon túl a csapategység is mellettük szól. Az irányító Bízik Boglárka (21) kedvenc országa Spanyolország, és egyébként is: „Torres nemcsak játékosnak, de pasinak is a legjobb!!! :D”

Nem igazán tud dönteni két ország közül az átlövő Németh Kriszta (19) és Becséri Kitti (17), akik egyaránt a spanyoloknak és a portugáloknak is szurkolnak. Kriszta elmondta, hogy Fernando Torres és Sergio Ramos a két kedvenc focistája, ezért inkább a spanyolok végső sikerének örülne kicsit jobban. Az irányítóként, átlövőként és szélsőként is számításba vett Kitti sem titkolja, hogy leginkább egy játékos, Cristiano Ronaldo személye miatt szimpatizál a portugálokkal, míg a spanyolokat azért szereti, mert „nem csak a focit, hanem a kézilabdát is igen magas szinten űzik abban az országban”.

A székesfehérvári csapat első számú kapusa, Szikora Melinda (22) maga is egy világbajnokságra készül a nyáron, mivel június 27. és július 4. között Magyarország lesz házigazdája a 20. Férfi és Női Főiskolai Kézilabda Világbajnokságnak. A Kacu becenevű kézilabdázó az FKC játékosai közül az egyetlen, aki a foci vb-n Franciaországnak szurkol majd:

„Régen nagyon szerettem focit nézni, nagy kedvencem volt Thierry Henry. Mióta nincs sok szabadidőm a kézi miatt, már nem annyira követem nyomon a focit, mivel azonban most épp pihenőmet töltöm, a vb első meccseit biztosan nézni fogom! Másrészt is Franciaország áll közel a szívemhez, mivel nagy vágyam, hogy egyszer kijussak oda.” – ecsetelte Szikora.

A magyar felnőtt válogatottban épp múlt héten bemutatkozott irányító, Tilinger Tamara (21) szintén tagja lesz a főiskolás válogatottnak, akik Nyíregyházán játsszák majd mérkőzéseiket. Tamara, Lelkes Noémivel (21) együtt, Argentína focicsapatának sikeréért fog szorítani a következő hetekben. Az Alcoa FKC felnőtt csapatának legfiatalabb tagja, az átlövőt játszó Kuhinkó Vivien (16) Brazília világbajnoki címének örülne, de elmondta, hogy úgy érzi, Anglia végső sikerére is nagy esélyt lát. A balszélső Gazdag Kitti (18) szintén a braziloknak szurkol, mert Kaká a kedvence és nagyon szereti a sok cselre épülő játékukat.

fkc.hu


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2020. november
HKSzeCsPSzoV
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP