FMH: Pumiért is játszanak 2010.11.19.


Ma 18 órától az idei utolsó hazai mérkőzésén lép pályára az Alcoa FKC RightPhone NBI-es női kézilabda-csapata az Érd ellen. A lányok Tilinger Tamaráért is játszanak; ahogy Horváth Bernadett fogalmazott: „A csapatért, Pumiért, de mindenkiért győznünk kell!“ A serdülők meccse 14, az ifjúságiaká 16 órakor kezdődik.

Túl van a műtéten az Alcoa FKC RightPhone csapatának a válogatott játékosa, Tilinger Pumi Tamara, s ami tény: a térdszalag-szakadás miatt a bajnokságban már nem léphet pályára, legközelebb a jövő nyári alapozáskor kapcsolódik be a csapat munkájába. Kissé elkeserítő a helyzet, hiszen Németh, Becséri, Rádl és Amorim-Taleska után újabb meghatározó játékos dőlt ki a sorból. Aztán a legfrissebb hír: a junior válogatott balszélső, Turcsányi sem játszik ma, neki agyrázkódása van.
 
De vissza Tilingerre – akit tegnap a Szent György kórházban több csapattársa, Kristina Trishchuk, Bízik Boglárka, Horváth Betti, valamint Bíró László masszőr is meglátogatott –, a csapatkapitány hangulata már sokkal bizakodóbb.

„Nem szívesen gondolok vissza a sérülésemre, és annak körülményeire. Sajnos megtörtént, ezen változtatni már nem lehet. Már csak előre tekintek, készülök a gyógytornára. Újból fel kell építenem magamat, de feltett szándékom, hogy még jobb leszek a pályán, a mérkőzéseken. Minimum hat-nyolc hónap a teljes felépülési időszak, de amikor elkezdődik majd a felkészülés, addigra reményeim szerint százszázalékos állapotban leszek. Most nehezen viselem el ezt a tétlenséget, mert nem vagyok az az otthon ülő típus. Három hét múlva Horváth Hajni és Bíró László hathatós segítségével elkezdem a rehabilitációt, addig viszont nem állhatok rá a lábamra. Szerettem volna ott lenni az Érd elleni meccsen, de nem lehet. Meggyőződésem, hogy a lányok győztesen hagyják majd el a pályát“ – mondta a kórházi ágyán Tilinger Pumi.

„Tilinger mellett mások, így Amorim is hiányzik a csapatból, nem is lesz egyszerű az Érd elleni mérkőzés. De csapatként mindent megteszünk a győzelem érdekében“ – mondta az FKC egyik legrutinosabb játékosa,  Kristina Trishchuk.

„Nagy felelősséget jelent a csapat irányítójának lenni, s ezt a feladatot most én vettem át Pumitól, Mihály Attila vezetőedzőtől megkaptam a bizalmat. Mindenki segít, nagyon remélem, hogy a meccs végén mi örülünk majd a győzelemnek. A lányok szemében is egész héten láttam a dacos elszántságot“ – mondta új feladatáról Bízik Boglárka.

„Pumi sérülése nekünk nagy érvágás, de Bogi a csapattal együtt megoldja a feladatot. A csapatért, Pumiért, de mindenkiért győznünk kell“ – mondta Horváth Betti.

Ma 14 órától a két klub serdülő-, 16 órától az ifjúsági, majd 18 órától a felnőttcsapatai játszanak egymással a Köfém Sportcsarnokban. Aztán a felnőtt Európa-bajnokság miatt a legközelebbi bajnoki találkozó december 28-án, kedden 18 órakor lesz, az FKC akkor idegenben a Veszprémmel játszik.

Matók János, Fejér Megyei Hírlap
Fotó: Gregority Antal


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2020. december
HKSzeCsPSzoV
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP