Helyi érték: Tilingerék nyomdokában 2010.11.26.


Szombaton több mint száz iskoláskorú leány népesíti be a Köfém Sportcsarnokot: az első két fordulóval az 1996-os születésűek korosztályában is kezdetét veszi a fehérvári utánpótlás régióbajnokság. Az Alcoa FKC RightPhone kezdeményezésében megrendezésre kerülő eseménysorozat két korcsoportban 11 település lánycsapatainak biztosít szervezett versenylehetőséget novembertől májusig.

Az FKC korábban is aktívan részt vállalt a környékbeli településekben folyó utánpótlás-nevelés támogatásában. Példaként említhető, hogy Várpalotán Németh Gábor (az Alcoa FKC ifjúsági csapatának edzője) és felesége, az egykori válogatott játékos Sulyok Erzsébet irányításával, a Várpalota DSE-vel együtt hoztunk létre kézilabdás csoportokat; a klubunk szakosztályaként működik a Cece NIKK csapata; illetve az alcoás játékosok gyakran vendégei a régióban rendezett tornáknak és iskolai eseményeknek, melyeken örömmel népszerűsítik sportágukat.

Minden közreműködő számára motiváló és igazi értékteremtő feladat az utánpótlás-nevelés, és ezen belül is kisebb bázisok támogatása. Ugyanakkor a klubunk kötelességének is tekintheti mindezt, hiszen rengeteget kapunk a környékbeli településeken dolgozó edzőktól, testnevelőktől. Számos játékosunk az ő kezeik alatt ismerkedett meg a kézilabdával. Ezt bizonyítja, hogy az élvonalban szereplő jelenlegi keretünknek csákvári, gánti, pázmándi, nadapi, abai és alapi játékosok a tagjai; többségük korosztályos – sőt Tilinger Tamara felnőtt – válogatottként magára ölthette már a címeres mezt is.

Természetesen az újabb tehetségek felbukkanása is fontos hozadéka lehet a bajnokságnak, azonban az elsődleges cél az, hogy megoldja a kevés lehetőséggel rendelkező csapatok egészéves versenyeztetését, ilymódon járulva hozzá a fejlődésükhöz, sok esetben a fennmaradásukhoz.

Ezt erősíti meg a bajnokság megszervezésében főszerepet vállaló Horváth Zalán, aki Pázmándon és Csákváron is edz gyermekcsapatokat: „Az eseménysorozat célja a versenylehetőség biztosítása, ezen keresztül a sportág népszerűsítése és az utánpótlás-bázis szélesítése a régiónkban. Két korosztályban hirdettük meg a bajnokságot, és számunkra is meglepetés volt a kezdeményezes nagyon lelkes fogadtatása, aminek köszönhetően a két korcsoportban összesen tizennégy csapat jelezte indulási szándékát!“

A miniliga ötlete nem csak a csapatokat ragadta magával. A székesfehérvári Decathlon sportáruház szinte azonnal támogatásáról biztosította az induló bajnokságot, mivel a céljaink tökéletesen illeszkednek az ő értékrendjükhöz és vállalati filozófiájukhoz.

A tízévesek már lejátszották az első fordulót, a nagyobbak szombaton 9 órától nemcsak arra a pályára léphetnek, melyen hétről hétre Tilinger, Vincze és Trishchuk játszanak, hanem remélhetőleg az említett példaképek nyomdokaiba is.


Résztvevő csapatok: Aba, Bakonycsernye, Cece NIKK, Csákvár, Gárdony, Lovasberény, Martonvásár, Mór, Pázmánd, Várpalota, Alcoa FKC.
 

„Helyi érték“

Az Alcoa FKC RightPhone NBI-es jelenlegi felnőtt keretének Székesfehérvár környéki játékosai (név, születési év, lakhely és nevelő edző):

Becséri Kitti (1993): Aba – Ortner Endréné
Cziráky Fanni (1991): Nadap – Tóth Ildikó, Kocsis Ilona, Virincsik Anasztázia
Gazdag Kitti (1992): Székesfehérvár – Tóth Ildikó, Kocsis Ilona, Virincsik Anasztázia
Kuhinkó Vivien (1993): Pázmánd – Horváth Zalán
Kaszás Ivett (1992): Alap – Zámbó Tibor
Lelkes Noémi (1989): Székesfehérvár – Tóth Ildikó, Kocsis Ilona, Virincsik Anasztázia
Németh Nóra (1992): Székesfehérvár – Tóth Ildikó, Kocsis Ilona, Virincsik Anasztázia
Rádl Tímea (1986): Gánt – Szalma János
Tilinger Tamara (1989): Csákvár – Szalma János
Trimmel Brigitta (1989): Csákvár – Szalma János

(Megjegyzés: Az előző években a szintén csákvári Kovács Angéla, Kapási Anna és Fekete Kitti is szerepelt az FKC NBI-es felnőtt csapatában.)

fkc.hu


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2024. március
HKSzeCsPSzoV
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP