„Nem igaz, ami megjelent“ 2011.05.05.


A legolvasottabb magyar sportnapilapban megjelent cikkben elhangzottakra reagált Bíró László, az Alcoa FKC RightPhone két fizioterapeutájának egyike. Laci számára csalódást jelentett Ana Amorimnak a klub egészségügyi hátterére tett megjegyzése, hiszen – a nyilatkozat más elemeihez hasonlóan – a valóságnak ellentmondanak a lap újságírójával közölt információk.

„Már első olvasásra is igen igazságtalannak éreztem Ana mondatait, mert nagyon sok olyan információt is elmondhatott volna, ami pont a leírtak ellenkezőjét bizonyítja. Azt, hogy ennél a klubnál igenis nagyon jó egészségügyi háttér áll a játékosok mögött: van két orvosunk, mindkettő más-más szakterületen dolgozik; van gyógytornászunk, rehabilitációs edzőnk, Horváth Hajni személyében, és vele a sérüléseket nagyon jó összhangban tudjuk kezelni, Hajni tornáztatja őket, mi pedig a megfelelő utókezeléseket végezzük. Mi Csabával gyógymasszőrként dolgozunk a klubnál, ami szintén nem szokványos, általában csak egy terapeuta szokott lenni, mi viszont ketten állunk a csapat rendelkezésére. Egy speciális készülék, a fizikoterápiás eszközöknél csúcstechnológiát képviselő Bemer is a játékosok rendelkezésére áll: mind mérkőzések előtt, mind utána használhatják, illetve számos sportsérülés kezelésekor is nagyon hatásos, amit Ana több esetben tapasztalhatott. A rendelkezésre álló háttért ismerve azt gondolom, a valóságnak igenis ellentmondanak az újságban megjelentek.

Nagyon hosszasan lehetne még sorolni, például a játékosaink nagyon profi homeopátiás cégtől [a Boirontól] kapnak különböző termékeket, gyakorlatilag korlátlan mennyiségben. A klub folyamatosan biztosít hátteret különböző gyógykészítmények megvásárlásához, így az orvosi táska sosem ürül ki.

Sérülések esetén, ahogy ez Anával is többször előfordult, mi kísérjük el a játékosokat a megfelelő szakemberhez, akár kórházba, akár magánrendelésre, ügyelve arra, hogy a lehető legjobbnak számító emberhez kerüljenek, ezzel is elősegítve mihamarabbi gyógyulásukat.

A játékosok kapnak a klub által korlátlanul rendelkezésre bocsátott WATT izotóniás italokból, amelyeket akár ezéseken, mérkőzés előtt vagy után is fogyaszthatnak, és fogyasztanak is. Ez sem szokványos a kluboknál, a legtöbb helyen a kézilabdázók csak vizet szoktak kapni; a vitamin és egyéb fontos ásványi anyagok pótlásáról maguknak kell gondoskodniuk.“

A megjelent interjút megelőzően mondott bármilyen panaszt munkátokra Ana személyesen?

„Nem, abszolút nem! Sőt, mondhatni kifejezetten jó kapcsolatban voltunk, hiszen a nap 24 órájában rendelkezésre állunk Csabával. Így, hogy ketten vagyunk, össze tudjuk hangolni privát dolgainkat, ezért akár a meccsek után, amikor pihenőidőnk van, akkor is fordulhatnak hozzánk a lányok. Ana esetében is többször előfordult amíg itt volt, hogy egész extrém időpontokban kezeltük, akár este fél kilenckor vagy reggel hét órakor is. Megtettünk mindent annak érdekében, hogy Ana mielőbb visszatérhessen a pályára, akár az orrsérülésekor vagy a bokáját, illetve az ujját ért sérülésekor.

Pontosan emiatt a jó kapcsolat miatt nem értjük miért fogalmazott így a sajtón keresztül. Van már elég jó rálátásom, ismerem a magyar mezőnyben miből dolgoznak kollégáink, és nem gondolom, hogy bármely korábbi klubjánál a fehérvárinál messzemenően jobb egészségügyi körülményeket tapasztalhatott volna Ana. Nagyon sokszor még a kötelességeinken túl is segítettük gyógyulását. Elmondhatom, hogy például amikor kórházba vittük, még tolmácsot is biztosítottunk a könnyebb kommunikáció érdekében.

Nem tartom korrektnek a Nemzeti Sportnak tett nyilatkozatát! Az egészségügyi háttérbe mi is beletartozunk, így azt biztosan mondhatom, hogy nem igaz, ami megjelent.“

fkc.hu


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2023. november
HKSzeCsPSzoV
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP