FMH: Cserbenhagyás 2011.05.06.


Kitálalt a kézilabdás és a klub is – az FKC-tól többen is megcáfolták Amorim vádjait. Ana Amorim-Taleska szerződést szegett azzal is, hogy a belső ügyéről (félre)tájékoztatta az egyik országos napilapot. Az FKC-tól többen is megcáfolták a brazil légióst.

Amikor múlt héten az Alcoa FKC RightPhone NBI-es női kézilabdacsapata a Békéscsaba elleni idegenbeli mérkőzésre készült, Mihály Attila vezetőedző kissé kesernyésen jegyezte meg: „Amorim-Taleska nem tart velünk, családi okok miatt férjével együtt Macedóniába utazott“.

A tény fedte a valóságot, a távollétet, ám csütörtökön az egyik országos napilapban – a Győri ETO-ban játszó testvére, Eduarda segítségével tájékoztatta az újságot – robbant a bomba, mivel az FKC brazil légiósa több dologgal is megvádolta a fehérvári klubot. Részletek a levélből: "Folyamatosan két hónapot csúszott a fizetésem, és most, hogy hazamennék Brazíliába, a repülőjegyemet sem akarják kifizetni. Belefáradtam abba, hogy állandóan az engem jogosan megillető pénzemért harcoljak, ezért elhagyom a klubot, amely megszegte a szerződésünket. Ebben benne van, hogy a játékosok nem beszélhetnek nyilvánosan a belső ügyekről, de nekem már nincs veszíteni valóm, ráadásul a többiek is nehéz helyzetben vannak. Remélem, azzal, hogy elmondom, mi a probléma, nekik is tudok segíteni."

Amorim szerint április 15-e után hiába kérte, hogy fizessék ki februári és márciusi jussát [melyet valójában április 18-án, azaz egy munkanappal később maradéktalanul megkapott!], senki sem akart szóba állni vele. A csapat körüli egészségügyi helyzetet is kritizálta, mondván, egy sérülés esetén a játékosok nem kapják meg a szükséges támogatást a klubtól.

Mondani sem kell, súlyos vádjai kiverték a biztosítékot vezetőknél, játékosoknál. „Sokáig úgy gondoltuk, hogy diszkréten tudjuk kezelni az ügyet, ám miután Amorim barátságtalan lépésre szánta el magát, nekünk is jogunkban áll megszólalni, hitelesen tájékoztatni“ – kezdte Balássi Imre, a csapatot működtető Köfém SC elnöke.

„Szerződtetésekor fiatal csapatunkban Amorimnak meghatározó szerepet szántunk a játékával és a viselkedésével, de ilyen példaképre nincs szükségünk. A klubban már rengeteg, nála jóval híresebb, nemzetközileg jegyzett játékos megfordult, de így senki sem viselkedett. Ami a lényeget illeti: április 15-én volt a fizetési határidő, amit adminisztratív okok miatt csak április 18-án tudtunk teljesíteni. Aznap átvette az összeget, majd alig pár óra múlva azzal állt elő, hogy új szerződést írjunk alá, s három hónapra előre kéri a pénzét. Erre mi nemet mondtunk, ő pedig sem aznap, majd az azt követő három héten sem jelent meg az edzéseken, sőt, elutazott Macedóniába.

Ez önmagáért beszél, hiszen a hátralévő mérkőzésekre cserbenhagyta a csapatot, a társait, így április 21-én, súlyos szerződésszegésért egyoldalúan felmondtuk a szerződését. Az egészségügyi háttérrel kapcsolatban sincs igaza, ami pedig a játékosokat illeti, Amorimot egyikük sem kérte fel, hogy a prófétájuk legyen. A klub, s annak legnagyobb támogatói, az Alcoa és az önkormányzat nevében kikérem és visszautasítom Amorim vádjait, és gondolkodunk a jogi lépések megtételén is.“

Az FKC csapatkapitánya, Tilinger Tamara és Siti Bea technikai igazgató is megdöbbenésének adott hangot a különböző vádak miatt. Mert például az egészségügy terén megbecsült szakemberek: két orvos, két masszőr, rehabilitációs edző és ha kell, a szakszerű fehérvári kórházi ellátás áll a csapat mögött, orrtörésénél a klub speciális maszkot csináltatott Amorimnak, amit nem használt. Ami a csapattársakat illeti: a lányok nem kérték Amorim segítségét, mert nem is kell; ha van valami, azt maguk megoldják.


Az önkényesen távozó Ana adatlapja

A 28. életévét április elsején betöltő Ana Amorim-Taleska tavaly nyáron, egy török klubtól igazolt Fehérvárra. Azt megelőzően évekig a macedon Kometal Skopje játékosa volt, azzal BL-ezüstérmet is szerzett. A brazil válogatottal több világbajnokságon és az athéni olimpián is szerepelt. Az FKC színeiben 20 bajnoki meccsen játszott és 65 gólt dobott. „Amit a nézők, vezetők, támogatók elvárnak, azt én megpróbálom megvalósítani, megadni nekik“ – mondta tavaly július 23-án...

Fejér Megyei Hírlap


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2024. március
HKSzeCsPSzoV
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP