„A lányok minden tiszteletet megérdemelnek” 2011.10.13.


Az érdi egygólos vereséggel együtt az Alcoa FKC idei hét bajnokija közül öt zárult háromgólos vagy kisebb különbséggel. A szerdai találkozóra – mely öt nap alatt a fehérváriak harmadik tétmérkőzése volt – különösen igaz, hogy nüánszok döntöttek a győzelemről. Az elveszített csata után Mihály Attila elismerően nyilatkozott játékosai hozzáállásáról.

„Az első negyven percben többnyire a ellenfelünk vezetett, de tartani tudtuk a lépést, ezáltal egyre magabiztosabbá váltunk, és mínusz háromról megfordítottuk a meccset. Ekkor azonban néhány gyors és pontatlan támadás után könnyű gólokat kaptunk, nagyon hamar újra kiegyenlítődött a mérkőzés. Az utolsó 5-10 másodpercben pedig nem sikerült elhelyeznünk egy faultot. A játék képének jobban megfelelt volna egy döntetlen, sajnos ez most nem sikerült, de úgy érzem, hogy semmiképpen sem érdemeltünk vereséget, a lányok rászolgáltak volna arra az egy pontra. Óriási szívvel és akarattal küzdöttek, minden tiszteletet megérdemelnek.”

Öt nap alatt a harmadik tétmérkőzést játszottátok. Mennyire befolyásolta a csapat teljesítményét az utóbbi napok meccsterhelése?

„Feldobott állapotban voltunk a továbbjutástól és a két győzelem élményétől, de fizikálisan azért már tartalékokat kellett mozgósítanunk. Az idei roppant sűrű versenyprogramban még többször elő fog fordulni ilyen terhelés, ez a mostani tapasztalat biztosan segíteni fog azok megoldásában. Erre készülni csak ilyen életszituációkkal, ilyen mentális terheléssel lehet, ezt edzésen nem tudjuk modellezni.”

Vasárnap érkezik a Dunaújváros. Hogyan alakul a felkészülés a hét második felében?

„Ma [csütörtökön] pihenőt kaptak a játékosok, pénteken és szombaton fogunk edzeni, és vasárnap remélhetőleg újult erővel fogadjuk a Dunaújvárost.”

fkc.hu
Fotó: Horváth Gyula


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2024. február
HKSzeCsPSzoV
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP