„Pozitív és értékes élményekkel gazdagodtunk” 2011.10.16.


A Dunaújvárosi REK elleni győzelemmel egy négymeccses másfél hetet zárt le sikeresen az Alcoa FKC. Mihály Attila a fiatal csapata fejlődése szempontjából nagyon értékesnek ítélte meg ennek az időszaknak az élményeit és tapasztalatait, illetve dicsérte tanítványainak a vasárnapi mérkőzésen mutatott teljesítményét.

„Az elmúlt kilenc napon olyan pozitív és értékes élményekkel lettünk gazdagabbak, mint a nemzetközi kupa mással össze nem hasonlítható hangulata, a továbbjutás, az érdi nagy küzdelem – melyet bár elveszítettünk, de kiemelte játékosaim sportemberi kvalitásait - és a mai győzelem. Ezeket a jövőben biztosan hasznosítani tudjuk.

A mai meccsen a 10-15. perc környékén éreztem azt a határvonalat, amikor végre átléptünk egy mentális és fizikai holtpontot, mely után sokkal gördülékenyebbé, felszabadultabbá és a játékosok, valamint a nézők számára egyaránt élvezetesebbé vált a játékunk.”

Aztán a szünet után jött egy szinte menetrendszerű holtpont…

„Ebben az időszakban túlságosan siettettük a támadást, rossz döntéseket hoztunk, és ezáltal a Dunaújváros  könnyű gólokat szerezhetett, ami visszahozta őket a meccsbe.”

Mitől jött a következő fordulat?

„Attól. hogy lehiggadtunk, és újra a saját játékunkat kezdtük játszani. Ma jól működött a hatos falunk, fegyelmezetten védekeztünk, a játékosok sokat segítettek egymásnak. Ez adta a lehetőséget ahhoz, hogy rendezetlen védelem ellen tudjunk gyors gólokat szerezni. Külön öröm számomra, hogy végre harminc gólnál többet tudtunk dobni, amire ebben a szezonban bajnokin még nem volt példa.”

A bajnokság majd október 28-án Békéscsabán folytatódik a Számotokra. Mi szerepel a következő hét programjában?

„Kis fizikai munkával és a taktikai repertoárunk felfrissítésével feltöltjük az akkumulátorainkat. Ezen a héten Sandra Nikcevic a montenegrói, Kuhinkó Vivien és Becséri Kitti a junior válogatottal fog dolgozni, illetve Siti Bea a magyar nemzeti válogatott munkáját fogja segíteni az EB-selejtezőkön.”

fkc.hu
Fotó: Horváth Gyula


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2024. január
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP