KEK: Tréning az állványok árnyékában 2012.02.10.


A péntek esti gyakorlás nem minden tekintetben alakult a tervezettek szerint: mindössze az edzés utolsó húsz percében gyakorolhattak teljes pályán a fehérváriak. Ugyanis az egyik kapu mögötti oldalon munkások sora szerelte az új eredményjelzőt.

Bár rendkívüli a hideg Szerbiában, a fehérvári kézilabdázók tulajdonképpen szerencsésnek mondhatják magukat, ugyanis csütörtökre virradóra -24 fokot mértek Zajecarban, péntek reggelre enyhült az idő, mindössze -15-öt mutatott a hőmérő. Persze, ez sem számít barátinak, a csapat egy része által péntek délutánra tervezett hóember építés elmaradt, pusztán néhány métert tettek és csúszkáltak a hóban, meglehetősen gyorsan feladták. „Kemény az idő, nagyon hideg van, jobb belül” – jegyezte meg a szélső, Vaszari Virág, aki társaival alig néhány percet töltött a szálloda udvarán.

A házigazdák egyik vezetője telefonált, hogy a fehérváriak esti edzése fél órával később kezdődik, mivel fontos munkálatok zajlanak a csarnokban. A 30 perces csúsztatás sem bizonyult elegendőnek, ugyanis az FKC lányai mindössze a tréning utolsó húsz percében gyakorolhattak tökéletes körülmények között, a pálya teljes hosszában. Előzőleg magas állványok sorakoztak a város felöli kapu mögött, felkészült és kevésbé professzionális munkások az új, amúgy minden igényt kielégítő, eredményjelzőt szerelték a falra.

„Ez nem teljesen oké, a szabály azt mondja ki, hogy a tréningen olyan körülményeket kell biztosítani, amelyek a mérkőzésen is várnak bennünket” – jegyezte meg Balássi Imre, a fehérváriak elnöke, majd hozzátette: „Nagy baj nincs, viszont ezt szóvá tettük a bolgár ellenőrnek. Lehet, hogy ezen nem múlik majd semmi, de alighanem a szerb ellenfelünk is csodálkozott volna, ha a Köfém Sportcsarnokban műanyagvödrök között végezte volna a vasárnapi mérkőzés előtti, utolsó gyakorlást.”

Ezen malőrt leszámítva minden a legnagyobb rendben, a vendéglátók kedvesek, segítőkészek, a hazaiak egyik vezetője, a nyugdíjasként is a klub mellett tevékenykedő, 75 éves, Lubomir Lazarevic, becenevén „Fanac” – Fehérvárra is ellátogatott a küldöttséggel – alighanem világcsúcstartó, lévén 75 évesen is véd, a városi, öregfiúk bajnokságban. Azt már kinyomozta, hogy ő a legöregebb a Balkánon és Európában, meglátása szerint a világon is. Az RK Zajecar alapításánál, 1949-ben, gyerekfejjel már itt tüsténkedett, azóta is elválaszthatatlan az egyesülettől. A klubnál ő beszéli legjobban az angolt, ezen kívül hat nyelven kommunikál folyékonyan.

Amíg élményeit megosztotta a fehérvári vezetőkkel az egyik irodában, Konkoly Csaba vezetőedző a parketten izzasztotta játékosait. Jóval többet dicsért, mint korholt, a hölgyek a támadási és védekezési szisztémákat egyaránt gyakorolták. „Ez az Pumi, így kell lőni szombat este is! Remek formában vagy, ugyanolyan bátran kell vállalkoznod, mint vasárnap, az első összecsapáson” – kiabált a tréner Tilinger Tamara irányába.

Lányaink után a hazaiak következtek, a 2500 férőhelyes csarnokban mintegy húsz hazai drukker, valamint a csapathoz tartozó segítő foglalt helyet. A Kraljevica csendes és békés volt. Szombaton este nem lesz az. Nem kérdés: a hazai hívek félelmetes hangulatot teremtenek.

Horog László


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2024. május
HKSzeCsPSzoV
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP