In medias res 2012.02.13.


Szerdán nevezték ki vezetőedzőnek, tartott egy edzést, majd csütörtökön háromnapos túrára utazott új csapatával, és rögtön a KEK-visszavágón meccselt – Konkoly Csaba tényleg a dolgok közepébe vágva kezdte el a munkát az Alcoa FKC-nél. Így nemcsak a Zajecar elleni mérkőzésről, de általánosságban a csapatról szerzett benyomásairól is kérdeztük Csabát. 

„Nagyon hosszú ideig tudtuk tartani azt az eredményt a nehezítő körülmények – gondolok itt a Zajecar fanatikus szurkolótáborára – ellenére; mindenképp dicséret illeti a csapatot a küzdeni tudásáért. A védekezésünk az első félidő végére kezdett olyan keménységűre összeállni, és akkorra lett olyan a koncentráltság, mint ahogy megbeszéltük. Ugyan a félidőre ledolgozta a Zajecar a négygólos különbséget, de még így is az látszott a lányokon, hogy mindent megpróbálunk a második félidőben a továbbjutás eléréséért.

A második félidőt jól kezdtük, sokáig tartani tudtuk ezt a különbséget, és több lehetőségünk lett volna még ennél is jobb helyzetet kihoznunk. Ekkor már kicsit érződött a csapaton a nemzetközi tempó okozta fáradtság, de még mindig olyan pozícióba voltunk a végjátékot tekintve, ami továbbjutással kecsegtetett. Gondolok arra, hogy 20-15-ös állásnál több lehetőségünk is volt, ám azokat sajnos nem tudtuk kihasználni. Sokat kivett a lányokból a rengeteg ütközés, Szikora Melindát mindenképp kiemelném, mert ő volt az, aki folyamatosan meccsbe tartotta a csapatot.

A leválasztások utáni játékunk volt az, ami igazából nem sikerült; az emberfogással kifogott Kristina Trishchukot leválasztottuk ugyan, de ebből nem tudtunk olyan előnyös helyzeteket kialakítani, amiből gólt tudtunk volna lőni. Öt perccel a vége előtt zuhantunk össze, ott szálltak el a továbbjutási esélyeink, amikor többszöri kísérlet után se sikerült ezt a bizonyos ötgólos hátrányt négyre csökkentenünk, majd hatgólos különbségnél már az idő miatt lehetetlen volt az eredményt továbbjutást érőre alakítani. Sajnáljuk, hogy nem sikerült kiharcolnunk a továbbjutást.“

Ez volt az első mérkőzésed az FKC élén. Az eredményen túl milyen érzésekkel zárult Számodra a szerbiai mérkőzés?

„Mindenképp úgy vélem, hogy amit elterveztünk, azt maximálisan igyekeztek taktikailag betartani a lányok. Ha ez a fajta koncentráltság és akarat jellemzi majd őket a folytatásban is, és ha ezt a játékot át tudjuk menteni a magyar bajnokikra is, akkor van sanszunk a középső négybe jutásra. Ezt próbáltuk Siti Beával is erősíteni a társaságban. Az biztos, hogy ezt a tempót csak akkor lehet folyamatosan diktálni, és akkor bírja végig a csapat, ha a cserejátékosok is hozzáteszik a maguk öt-tíz percét, ezzel lehetővé téve a kulcsemberek mérkőzés közbeni pihentetését, amivel a döntő pillanatokra újra 100% környéki állapotban tudjuk őket visszaállítani. A társaságban összetartó, jó hangulatú, jó munkabírású és jó munkafegyelmű csapatot ismertem meg, így értelemszerűen kedvezőek az első tapasztalataim.“

fkc.hu
Fotó: Horog László


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2024. július
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP