Magyar állampolgár lett Triscsuk Krisztina 2012.10.18.


Szerdán a székesfehérvári Városháza nagytermében, Dr. Cser-Palkovics András polgármester előtt tette le magyar állampolgársági esküjét Krisztina Triscsuk, a Fehérvár KC orosz származású kézilabdázója. A honosítási okmányok ünnepélyes átadásán jelen voltak Krisztina csapattársai és edzői, illetve a Magyar Kézilabda Szövetség képviselői is.

Triscsuk Krisztina Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere előtt mondta el az eskü szövegét. „Az egyéniségeket nagyon szeretik ebben a városban, és a hűséges egyéniségeket még inkább szeretik. Ha valaki idegenlégiósként kezdi az életet, az biztos nem könnyű. De az, hogy egy játékos nyolc évet töltsön el egy városban és annak csapatában, az megtiszteltetés a városnak, mert ez azt igazolja vissza, hogy nemcsak sportolni jó itt, hanem élni és barátokra lelni is. A város pedig a szeretetet vissza is igazolja a szeretetével, megbecsülésével.” – hangsúlyozta a polgármester, aki köszöntő beszédében szólt arról, hogy Székesfehérvár történelmi értékei mellett a jelenkorban is megvannak a büszkeségei, melyek között kiemelt szerepük van a város sikeres sportolóinak. A kultúra mellett a sport a legerősebb közösségformáló tényező, ezért kap különleges figyelmet a városvezetés részéről.

Az eseményen ott volt Vetési Iván, a kézilabda szövetség elnöke, valamint Karl Erik Bøhn szövetségi kapitány is.

„Gratulálok Krisztinának a magyar állampolgárság megszerzéséhez" – nyilatkozta Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke. „Triscsuk Krisztina közel nyolc éve él és játszik hazánkban rendkívül eredményesen, és mostantól kezdve immár a magyar nemzeti válogatott sikereihez is hozzájárulhat, amennyiben Karl Erik Bøhn szövetségi kapitány számít rá.“

„2011 szeptembere óta, azaz egy éve figyelem őt, rögtön nagyon jó benyomás tett rám. Ha nem jön közbe sérülés, számítok rá a szerbiai EB-n.” – árulta el a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

A Fehérvár KC átlövője 19 esztendős kora, 2004 óta kézilabdázik Magyarországon, előbb a Veszprém NBI/B-s, majd 2005 őszétől a fehérvári együttes NBI-es játékosaként. Az FKC színeiben eddig 156 bajnoki mérkőzésén 879 gólt szerzett, amivel vezeti a klub örök-góllövőlistáját.

MKSz, szekesfehervar.hu, fkc.hu


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2024. július
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP