A Fabo Kupa hozadékai 2013.08.19.


Nemcsak színvonalas tornaként, hanem a csapat fejlődésének felmérésére is  szolgált a Fabo Kupa a Fehérvár KC számára, hiszen ugyanazokkal az ellenfelekkel mérte össze a tudását a Köfém Sportcsarnokban, mint egy héttel korábban Horvátországban. A két győztes mérkőzésen látottak tapasztalatait Pål Oldrup Jensen, az FKC vezetőedzője foglalta össze.

„Számunkra nagyon hasznos volt a torna. Lehetőséget kaptunk arra, hogy kemény ellenfelekkel játszunk két meccset, és pont erre volt szükségünk a fejlődésünk érdekében. Remélem, hogy a másik három csapat is elégedett volt mind az ellátással, mind a mérkőzésekkel.

Egy hete már játszottunk a Podravkával, és kétgólos vereséget szenvedtünk. Akkor kissé meglepett bennünket a kemény játékuk, különösen a védekezésük. Egy félideig is eltartott, mire alkalmazkodni tudtunk a keménységnek ehhez a szintjéhez. Ezúttal már felkészültünk erre, és úgy éreztem, hogy belevittük a játékba azt az erőt és sebességet, ami ahhoz kellett, hogy felvegyük velük a harcot. A meccs megmutatta, hogy rotálni tudjuk a csapatot, és hogy mindenki képes a védekezésre, ha megvan benne a szándék hozzá.

A második meccs számos dologban hasonlított a Podravka ellenire. A Lokomotiva Zagreb-bel kétszer találkozunk egy hete, és egy, illetve három góllal maradtunk alul. Most jó volt látni, hogy fejlődtünk és tanultunk azóta. A legjobb azt volt konstatálni, hogy tudunk fegyelmezetten játszani, és hogy képesek vagyunk a meccs végén tovább növelni az előnyünket, nem pedig kiengedni a vezetés birtokában.“


„For us, it was a very useful tournament. We got the opportunity to play two tough matches against strong teams and that was exactly what we needed to develop. I hope the three other teams were also satisfied with their stay and the matches.“

We played against Podravka in Croatia one week ago and lost by two goals. There, we were a little bit surprised how physically they played especially in defense. It took us the first half to adjust to that level of toughness. This time, we were prepared and I felt that we put into the game the power and speed needed to be able to fight with them. As a result, we did a really good match in defense. We saw that we were able to rotate the team and everybody was able to play defense, if they wanted to.

We are starting to get a little bit more structure in our fast-breaks. In attack, adjusted well the distance to the defenders and we fulfilled a lot of the tactical parts that we had agreed on before the match. We used more width in the court and attacked better outside number 2 than earlier. This created more space in the middle of the court and therefore it became more difficult to stop us.

In the second match, there were many similarities to the one against Podravka. We met Lokomotiva Zagreb twice a week ago and lost by one and three goals. Now. it was good to see that we learned and developed. To be able to play disciplined and to increase our lead in the end of the match instead of getting loose because of an advantage was the most positive thing to notice.“

fkc.hu
Fotó: Fehér Viktor (
http://v-man.hu)http://www.fabo.hu/


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2020. december
HKSzeCsPSzoV
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP