A Blecha GmbH az FKC szponzora 2013.10.29.


A magyar alumíniumpiacon három éve jelen lévő, és Daruszentmiklóson zöldmezős beruházást megvalósító Ingrid L. Blecha GmbH, illetve magyarországi leányvállalata, a Blecha Kft. szponzori megállapodást kötött a Fehérvár KC-vel. Az osztrák családi középvállalat a felnőtt csapatot és az utánpótlás-szakágat egyaránt támogatni fogja az együttműködés keretében.

A vállalkozást 1986-ban alapította a Blecha család Neunkirchenben (Alsó-Ausztria), ahol a cég központja jelenleg is található. Az Ingrid L. Blecha GmbH elsődleges tevékenységi köre alumíniumprofilok és -rudak kereskedelme, raktározása és vágása. A termékpalettájukat saját fejlesztésű és szabadalomként bejegyzett alumínium-dróthálórendszer teszi teljessé.

A 40.000 m2-es, ausztriai telephelyükön hetven alkalmazottat foglalkoztatnak. Az évi 14 millió eurós bevételük mintegy fele származik exportból. Termékeiket hatvan országban értékesítik, melyek közül a mennyiséget tekintve Magyarország az első számú célpiac. Ezért döntött 2010-ben úgy az Ingrid L. Blecha GmbH, hogy hazánkban Blecha Kft. néven leányvállalatot alapít, mellyel nemcsak a magyar piacot, hanem a környező országokbeli, így romániai és horvátországi ügyfeleiket is kiszolgálják. Daruszentmiklóson ma kezdődött meg zöldmezős beruházásuk, melynek révén 2014. májusára 21.000 m2-es területen 7.000 m2-es logisztikai csarnokot építenek, és 20-25 munkahelyet teremtenek a Fejér megyei településen.

„Évek óta nagyon szívesen részt veszünk Daruszentmiklós közösségi életében, az augusztusi falunap például nemcsak a magyarországi vállalatvezetőink, de az ausztriai alkalmazottaink naptárában is biztos pontnak számít.“ – mesélte Doris Haselbacher ügyvezető a cég társadalmi szerepvállalásáról, melyben a sportnak is fontos szerepe van, ami a daruszentmiklósi sportegyesület és a Fehérvár KC támogatásán keresztül jut kifejezésre.

„Különösen fontosnak tartjuk a sport támogatását, mivel meggyőződésünk, hogy a lelki és testi jó közérzet kialakításában nagy szerepe van a mozgásnak, a sportnak. Kutatások is bizonyítják, hogy nyugati civilizációnk számos fizikai és pszichés megbetegedésének hátterében a mozgásszegény életmód áll. Az egyesületek ráadásul a testedzésnek és a közösségi szemléletformálásának egyaránt fontos egységei.“ – tette hozzá Doris Haselbacher.

A sajtótájékoztatón elhangzott kérdésre, hogy miért a Fehérvár KC-re esett a Blecha Kft. választása, az ügyvezető asszony a következő választ adta: „Magyarországot azért válaszottuk, mert a legfontosabb exportpiacunk; Daruszentmiklóst az M6-os autópálya, valamint a barátságos lakosai és vezetői miatt; a Fehérvár KC-t az európai elismertsége és a nemzetközi kupaszereplés miatt, illetve mert Fejér megye székhelyének csapata.“

fkc.hu


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2024. június
HKSzeCsPSzoV
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP