Egy első hely és jó eredmények az Üstökös Kupán 2013.11.05.


Október 26-27-én került megrendezésre az Üstökös Kupa Dunaújvárosban, melyen öt korosztályban képviseltette magát a Fehérvár KC. Nagy Beatrix 2005-ös csapata aranyérmet nyert, míg 2002-es tanítványai ugyanúgy a harmadik helyen végeztek, mint Siti Eszter 2001-es csapata. A Bacsi Mihály által edzett 2004-eseink és 2003-asaink a negyedik, illetve a hetedik helyezést szerezték meg.

 
2001-es korosztály

Csapatunk a harmadik helyen végzett. Eredményeink:

Fehérvár KC – Szigetszentmiklósi NKSE 17-7
Fehérvár KC – Törökszentmiklósi SE 21-3
Fehérvár KC – FTC 6-15
Fehérvár KC – Dunaújvárosi KKA 6-14
Fehérvár KC – Pénzügyőr 20-8

Az FKC csapata: Mandel Maja, Gajdóczi Barbara, Bátor Fanni, Császár Lili, Csetényi Vivien, Fischer Zsófia, Jánosi Ninetta, Klinszky Kitti, Lukács Petra, Pálfi Kata, Pintér Dóra, Szita Petra, Takács Panna. Edző: Siti Eszter.


2002-es korosztály
 
Az FKC a harmadik helyen végzett, a csapat legjobbjának járó díjat Bánhidi Barbara kapta. Eredményeink:

Fehérvár KC – Éles Kézisuli 9-11
Fehérvár KC – Kecskemét 26-4
Fehérvár KC – Szombathely 19-10
Fehérvár KC – Dunaújváros 29-6
 
Elődöntő: Fehérvár KC – Győri Audi ETO KC 11-17
Döntő: Fehérvár KC – Éles Kézisuli 15-7
 
Az FKC csapata: Hibácska Blanka, Szabó Eszter (kapusok), Balogh Babett, Bánhidi Barbara, Besszer Borbála, Fekete Kitti, Fekete Natália, Gyöpös Szabina, Hargitai Dorottya, Klima Dominika, Mezősi Vanda, Pál Eszter, Pálinkás Vivien, Spanner Renáta. Edző: Nagy Beatrix.

Nagy Beatrix, a Fehérvár KC edzője: „Csapatunk harmadik helyen zárta a tornát, ami szép eredmény főleg azután, hogy a bronzcsatát az ellen a csapat ellen nyertük meg, akiktől a csoportkör legelső mérkőzésén fájó vereséget szenvedtünk! A lányok bebizonyították, hogy van a csapatban tartás: akiktől egyszer kikapunk, azoktól nem feltétlenül muszáj másodszor is, és ezáltal egy rossz sorozatot elindítanunk. Ezt üzenem az összes utánpótlás-csapatunknak is, mert a gyerekek hajlamosak ezt a sztereotípiát beleégetni a gondolkodásukba, és elfelejtik, hogy a labda mindig gömbölyű, és nagy dolog mikor valaki túl tud lépni a saját árnyékán, mert miről is szól a sport, ha nem erről?! Várni és készülni azokra a mérkőzésekre, amikor lehetőséget kapunk; örülni, élvezni, megélni minden pillanatát a kihívásnak és nem pedig félni! Ennek a csapatnak a Győr a következő ilyen ellenfele!“


2005-ös korosztály
 
Az FKC aranyérmet nyert, a csapat legjobbjának Zarubay Vicát választották. Eredményeink:
 
Fehérvár KC – Kozármisleny II. 17-0
Fehérvár KC – Kozármisleny I. 10-5
Fehérvár KC – Győri ETO KC 11-8
Fehérvár KC – Szigetszentmiklós 14-6
Fehérvár KC – DVSI 12-5
 
Az FKC csapata: Balássi Lily, Flatsker Fanni, Homoki Szidónia, Keserü Hanna, Klinszky Kinga, Kocsis Abigél, Mihály Klaudia, Nagy Jázmin, Pinke Laura, Szita Flóra, Zarubay Vica. Edző: Nagy Beatrix.

Nagy Beatrix, a Fehérvár KC edzője: „Veretlenül sikerült az első helyen végeznünk ezen a tornán! Nagyon bátor kis csapat képét mutatták a lányok, főként a Győr elleni mérkőzésen, ami végig nagyon szoros volt, és csak a második félidő vége felé sikerült meglépnünk 2-3 góllal, addig óriási csata dúlt a két csapat között. A lányok nagyon önfeláldozóan játszottak, és sokat jelentett, hogy a kapuban Vica ilyen jól teljesített; nem hiába érdemelte ki a csapat legjobbja címet, bár azt többen is megkaphatták volna! Védekezésben az előző tornához képest előrébb léptünk, valamint támadójátékban a cselezések tekintetében is. A meccs közbeni kommunikáció egyre jobb, itt az edző és játékos közöttire gondolok, próbálnak figyelni, megérteni és megcsinálni, amit kérek, ami egyáltalán nem egyszerű ilyen korban, mivel számukra nagyon sok az inger, amit kapnak egy mérkőzés alatt. Örülök, hogy mindenki tudott játszani, és legkisebbjeink újból pozitív élménnyel gazdagodhattak!“

fkc.hu


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2024. február
HKSzeCsPSzoV
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP