EHF-hírek: „Az izlandi kézilabda szép jövő előtt áll“ 2013.11.13.


A két évvel ezelőtti Fehérvár KC – Fram Reykjavik mérkőzésekhez képest alaposan átalakult mindkét fél csapata, hiszen az akkori keretekből mindössze öten, illetve hatan tagjai a mostaniaknak is. Halldór Jóhann Sigfússon, az izlandiak vezetőedzője azt várja el megfiatalított gárdájától, mutassa meg, milyen jó kézilabdára képesek, és rutintalanságuk ellenére tiszta fejjel játsszanak.

1) Halldór Jóhann Sigfússon, a Fram vezetőedzőjének nyilatkozata

„Azt várom az FKC elleni két mérkőzéstől, hogy megmutassuk, a csapatunk fiatal átlagéletkora ellenére nagyon jó és látványos kézilabdát tud játszani. Szinte teljesen kicserélődött a csapatunk a nyáron, így ezek a meccsek kiváló megmérettetésként szolgálnak fiatal játékosaim számára. Mivel a legtöbbjük először szerepel nemzetközi kupában, arra külön figyelnünk kell, hogy nyugodtak tudjunk maradni, és a legjobbunkat nyújtsuk. Nagyon jó, profi ellenfélre számítunk, valamint tudjuk, hogy a magyar kézilabda nagyon hosszú és sikeres történelemre tekinthet vissza, ezért különösen összeszedettnek kell lennünk az FKC ellen.

A izlandi női kézilabda évről-évre erősebbé válik. Fiatalok alkotják a válogatottunk és a bajnokságban szereplő játékosok jelentős részét is. Az elmúlt években három csapat emelkedett ki a mezőnyből, de idén három további felzárkózott hozzájuk, és azt várom, hogy pár éven belül még két-három csapattal egészüljön ez a kör. Mindezek alapján a véleményem az, hogy az izlandi kézilabda szép jövő előtt áll.“ – nyilatkozta a Fram vezetőedzője.


2) Akkor és most

Két alapemberének sérülése miatt 15 játékossal érkezik a Fram Székesfehérvárra, akik közül öten voltak tagjai a két évvel ezelőtt a Köfém Sportcsarnokban pályára lépett együttesnek is, így Asta Birna Gunnarsdottir, Sigurbjörg Johannsdottir, Marthe Sördahl, Karolina Torfadottir és Steinumm Björnsdottir lehet ismerős a fehérvári sportbarátoknak, illetve a félig japán származású Hafdís Shizuka Iura is helyet foglalt a kispadon.

A mostani fehérvári csapatból is öt játékos szerezhetett saját bőrén tapasztalatot az eheti ellenfeléről: Trimmel Brigitta, Tilinger Tamara, Horváth Bernadett, Becséri Kitti és Kuhinkó Vivien volt tagja Mihály Attila gárdájának. Közülük Kuhinkó Vivien a Debrecenben szerzett bokasérülése miatt pénteken és szombaton csak a lelátóról szurkolhat társaiért.

A 2011. októberében lejátszott, 31-21-es és 29-26-os FKC-győzelmekkel zárult meccseken magyar oldalon a megszerzett 60 gólból 16-ot (27%) lőttek a jelenlegi kerettagok, míg az izlandiaknál 51-ből 12 (24%) ez az adat.


3) A Fram játékoskerete az FKC elleni mérkőzéseken

fkc.hu


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2020. szeptember
HKSzeCsPSzoV
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP