EHF-hírek: Hosszú utazás, kevés légiós 2013.11.15.


Már szerdán Székesfehérvárra érkezett a Fram Reykjavik csapata, ám nem a tervezett délutáni időpontban, hanem késő éjjel, azaz valójában már csütörtökön. A Fehérvár KC – Fram meccsekre nevezett játékosok közül Nuria Benzal az egyetlen idegenlégiós. De vajon mi a helyzet ezen a téren az EHF-kupa 3. fordulójának teljes, 32-es mezőnyével?

1) Az izlandiak hosszú napja

A tervezettnél jó pár órával hosszabbra sikeredett a Fram Reykjavik csapatának Székesfehérvárra utazása szerdán. A heves havazás miatt a küldöttség repülője csak háromórás késéssel tudott felszállni Izlandon, a Keflavik repülőtérről, így lekésték a csatlakozást Amsterdamban. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy sikerült helyet kapniuk a KLM későbbi budapesti járatára, így bár jelentős csúszással – délután négy óra helyett este tizenegykor landoltak a Liszt Ferenc repülőtéren – de még aznap megérkeztek Budapestre, és éjjel fél egykor el is foglalhatták szobáikat a székesfehérvári Novotelben. Így végül a Viszló-Trans és a Novotel rugalmasságának és segítőkészségének köszönhetően tulajdonképpen minimális kellemetlenséggel megoldódott a Fram Fehérvárra érkezése.


2) Hová tűntek az idegenlégiósok?

A Fehérvár KC – Fram Reykjavik mérkőzéseken várhatóan egyetlen idegenlégiós, az FKC spanyol irányítója, Nuria Benzal szerepel majd a jegyzőkönyvben. Az EHF-kupa 3. fordulójában versenyben lévő 32 csapat fele foglalkoztat egy külföldit vagy egyetlen egyet sem. A mezőnyben összesen 69 légióst találni az európai szövetségnél nevezettek listáján, ami 2,16-os átlagot jelent csapatonként.

A két német (Göppingen és Leverkusen), az orosz Astrakhanochka, a svájci Brühl és a szlovák bajnok Iuventa Michalovce hét-hét külföldi játékossal képviseli az ellenkező trendet – azaz a 69 légiós több mint fele (35-en) öt csapatban koncentrálódik, míg a másik 34 játékoson 27 csapat osztozik!

A 3. fordulóban két olyan párharc is van, a HC Karpaty – Kobenhavn Handbold és az Alcobendas – Skuru mérkőzések, melyeknek a meccsein biztosan nem lép pályára idegenlégiós. A korábbi évek alapján meglepő, hogy dán és spanyol EHF-résztvevő is csupa hazai játékossal vágott neki a kupasorozatnak.

Szintén szokatlan például, hogy idén norvég játékos szerepel az orosz Ladánál, ahogy az is, hogy a Dinamo Volgograd két brazil válogatottat tudhat csapatában, illetve a lengyel Politechnika Koszalinska két légiósának egyike Németországból érkezett.

fkc.hu
Fotó:
http://v-man.hu


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2020. szeptember
HKSzeCsPSzoV
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP