Magabiztos siker az odavágón 2014.03.01.


Kolozsváron lépett pályára az FKC az EHF-kupában, immár a legjobb nyolc között. A szombati derbin a lányok kiváló játékkal, hétgólos győzelmet arattak, a visszavágóra jövő vasárnap kerül sor a koronázó városban. 

Az FKC lányai érkeztek előbb a parkettre, a kezdés előtt háromnegyed órával, a vendéglátók öt perccel később követték őket. Tilinger és társai a nyújtógyakorlatok megkezdése előtt kört alkottak, s hangos csatakiáltásnak hatott a teli torokból, egyszerre kiabált: „Fehérvár!”. A lassacskán érkező hazai hívek megtapsolták a vendégeket, majd tekintetük a túlsó térfélre szegeződött, ugyanis közben a hazai kedvencek is megérkeztek az 1965-ben épített, a közelmúltban renovált sportcsarnokba. A város illetékesei komolyan gondolják, hogy a nemzetközi porondon folyamatosan érdekelt együttest építenek a klubvezetéssel karöltve, ennek szellemében a tervek szerint az év végén átadják az ultramodern, hétezer néző befogadására alkalmas új arénát, a jelenlegi tőszomszédságában. A Jolidon Cluj a tavalyi szezonban a Győri ETO-val szerepelt egy csoportban a BL-ben, de pontot sem szerzett, minden jel arra mutat, az EHF-kupa inkább fekszik nekik. A kezdő sípszó előtt harminc perccel toppantak be a vendégszurkolók, 25-en foglaltak helyet a fehérvári drukkereknek biztosított szektorban. Nem volt teljes telt ház, az összes széket nem foglalták el a kézilabda helyi hívei, de így is remek hangulat uralkodott a csarnokban.

Az első akciót a vendégek vezették, Siti ziccerét azonban védte Mazarean, a túloldalon a jobbszélső, Florea nem hibázott. Mayer lövését is fogta a kapus, ám a védők szabálytalankodtak, a megítélt büntetőt Tilinger gólra váltotta, aki kisvártatva távolabbról is eredményes volt. Mindkét oldalon sok volt a hiba, a látogatók nyugodtak meg előbb, Azari és Vaszari köszönt be a szélről, három góllal ellépett az FKC, azonnal időt is kért a hazai mester, Pasca Horariu. Ez sem segített, tovább nőtt a különbség, remekül védekezetek Emberovicsék, s ugyanígy támadtak, ráadásul Kiss is magabiztosan állt a gólvonalon, bravúrok sorával jelentkezett. Mindössze emberelőnyben tudott betalálni a Jolidon, akkor is mindössze egyszer, tartotta a magabiztos, ötgólos különbséget az FKC, sőt, a játékrész felénél már héttel vezetett. Herr Anita és Tilinger átlövései bejöttek, Kiss pedig remekelt, egyre nagyobb lett differencia, a Cluj szakvezetője ismét az időkérésben látta a megoldást. Ez csak részben segített, a gárdák közötti távolság nem nőtt, igaz, nem is csökkent. A félidő vége előtt hat gólra feljött a házigazda, ekkor Pal Oldrup Jensen gondolta úgy, hogy lenne pár mondata tanítványaihoz.

A szünetre végül négygólos, fehérvári előnnyel tértek az együttesek, fordulás után Vaszari találata nyugtatólag hatott, Kiss pedig mindent védett. Háromnál közelebb nem tudott jönni a Kolozsvár, ha betaláltak a hazaiak, azonnal jött rá válasz. A beállóst, Mayer Szabinát képtelenek voltak tartani, bár nagyon küzdött a Jolidon, igazán nem tudott közelíteni. Az utolsó tíz percre háromgólos fehérvári előnnyel fordultak a felek, a hazaiak lendületét visszavetette, hogy Vaszari és Emberovics emberhátrányban is eredményes volt, Mayer pedig azt is csinált a védőkkel, amit akart. Ahogy múltak a percek, úgy vált egyre nyilvánvalóbbá, magabiztosan nyer az FKC, ami be is következett. A norvég tréner, Pal Oldrup Jensen tanítványai alighanem már az odavágón eldöntötték a továbbjutás kérdését. A visszavágó immár formálitásnak tűnik, bár hátradőlni természetesen nem szabad. 

JEGYZŐKÖNYV

Universitatea Jolidon Cluj-Fehérvár KC 21-28 (10-14)

Kolozsvár, Horia Demian Sportcsarnok, 2500 néző, vezette: Viktorija Kijauskaite, Ausra Zaleine (litvánok)

Jolidon Cluj: Mazarean – Florea 1, Ivan, Ani Senocico 4, CHINTOAN 4, Vintila 2, Mihai 2, csere: POPA 4/1, Paraschiv 1, Tetean 3/3. Vezetőedző: Pasca Horariu

FKC: KISS É. – Azari 2, TILINGER 8/4, Siti E. 1, MAYER 7, EMBEROVICS 1, VASZARI 5, csere: Hajduch, Horváth 1, Benzal, HERR 3/1, Kazai. Vezetőedző: Pal Oldrup Jensen

Hétméresek: 10/4, illetve 5/5

Kiállítások: 6 perc, illetve 10 perc

Horog László
Fotó: Fehér János (http://v-man.hu)


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2024. március
HKSzeCsPSzoV
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP