EHF: Hátradőlni nem szabad 2014.03.07.


Szombaton, Kolozsváron hét góllal nyert a Fehérvár KC, és ha nagyot nem hibázik a visszavágón, hatalmas fegyvertényt végrehajtva, ott lesz a négy között az EHF-kupában. A komoly előny ellenére óvatosságra int, és az egy héttel korábbihoz hasonló összpontosítást vár el csapatától az FKC edzőpárosa. (Horog László jegyzete a csütörtöki sajtótájékoztatóról.)


 
A negyeddöntő első felvonását a lányok magabiztosan hozták, 28-21-re nyerték a Szamos-parti városban. A visszavágóra vasárnap, 16 órakor kerül sor a Köfém Sportcsarnokban. A hétvégi találkozó ürügyén, csütörtökön sajtótájékoztatót tartottak, amelyen a klub elnöke, Balássi Imre elmondta, nagy dolog, amit a csapat eddig elért a nemzetközi porondon, de reményei szerint az út még nagyon sok élményt tartogat.

„Az idei szezonunk olyan, mint a hullámvasút, hol nagyon magasan vagyunk, hol rendkívül mélyen. Főleg a bajnokságban kiegyensúlyozatlan az együttes. A szerda esti bajnokin, a DVSC-től elszenvedett, háromgólos vereségre sem lehetünk büszkék, azonban a nemzetközi porondon nem lehet panasz a lányokra. Kolozsváron például nagyszerűen játszottunk, Kiss Éva a meccs elején 75 százalékos hatékonysággal védett, magabiztossága átragadt a többiekre, az ellenfél fölé nőttünk. Nem dőlhetünk hátra, de nyugodtan várhatjuk a folytatást. Kilenc éve már megnyertük a sorozatot, ez a célunk ezúttal is. A történelem mindig csak a győztesekre, azaz az elsőkre emlékszik, a második, a harmadik és a negyedik helyezettre nem. Szeretnénk ismét magasba emelni a kupát.“

A sajtóeseményén részt vett Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere is. Elmondta, a sport nagy barátjaként kiváltságos helyzetben van, hiszen szerdán az EBEL-ben play off-ba jutó hokisok, egy nappal később egy rangos nemzetközi kupában, fél lábbal már a négy között levő női kézilabdázóknál vendégeskedhet. „Az FKC eddigi szereplése már komoly fegyvertény, az pedig különösen az, hogy a négy közé jutásért vívott hazai meccset jelentős előnnyel várhatják. Remélem, vasárnap este fél hatkor már ünnepelhetünk, és optimistán tekinthetünk az elődöntőre.“

A szakmai munka felelőse, Pål Oldrup Jensen megjegyezte, egy pillanatra sem szabad kiengedniük, ugyanolyan koncentráltan és fegyelmezetten kell védekezniük, ahogy azt tették Erdélyben. „A szerdai, Debrecen elleni, hazai találkozón leckét kaptunk abból, hogy ha a csapat kicsit is kienged, bajba kerülhet.“

Segítője, Siti Beáta hozzátette, kiengedni  nem szabad, a karosszéket el kell felejteni. „Az első meccsen bizonyítottuk, jobbak vagyunk az U Jolidon Cluj csapatánál, ezt a visszavágón is szeretnénk érvényre juttatni. Ellenfelünk biztosan felkészültebb lesz, mint volt otthon, de mi is nagyon odafigyelünk majd.”

A gárda két erőssége, Siti Eszter és Hajduch Csenge egyetértett abban, hogy a Kolozsvár vélhetően mindent feltesz egy lapra, azonnal támad, igyekszik akaratát a házigazdákra erőltetni. Ezt kell megakadályozni, nyugodtan, megfontoltan kézilabdázni.

Az FKC klubmenedzsere, Kynsburg Zoltán múltidézéssel kezdte, elmondta, a hölgykoszorú utoljára nyolc éve, 2006. március 12-én szenvedett itthon vereséget az EHF-kupában, a Koprivnica ellen, azóta nem talált legyőzőre a nemzetközi porondon: 18 mérkőzést vívott, ebből 15-öt megnyert, háromszor végzett döntetlenre. A veretlen sorozatot még idén szeretnék 20 fölé emelni, lehetőleg győzelmekkel.

Amennyiben az FKC továbblép, a Volgográd és a dán Esbjerg csata győztesével találkozik. Az első meccset az oroszok 36-30-ra nyerték.

Horog László


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2024. március
HKSzeCsPSzoV
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP