MK: A világelső érkezik 2014.03.18.


A legjobb négy közé kerülésért harcol az FKC a Magyar Kupában. A lányokkal a sorsoláskor rosszul bánt Fortuna, ugyanis a létező legnehezebb ellenfelet küldte útjukba. A Győr elleni negyeddöntőre szerdán este, 17.45-kor kerül sor a Köfém Sportcsarnokban.

2014. március 19. (szerda) 17:45
Magyar Kupa, negyeddöntő:
Fehérvár KC – Győri Audi ETO
Székesfehérvár, Köfém Sportcsarnok
Játékvezetők: B. Pech Katalin, Vágvölgyi Mária

Közvetítések:

Szerda, 17:25: Sportklub (élő)
Szerda, 17:45: www.onlajnok.com (szöveges közvetítés)
Csütörtök, 16:15: Fehérvár TV (felvételről)


Ennél csak jobb jöhetett volna, méghozzá lényegesen. A negyeddöntő sorsolását követően joggal sóhajtottak fel a fehérvári klub alkalmazottai, ugyanis a világ legjobb csapatát, a Győri Audi ETO KC-t rendelte melléjük Fortuna. A zöld-fehérek nem csak a hazai, a nemzetközi porondon is egyeduralkodók, a minap véget ért BL-középdöntő utolsó fordulójában két góllal verték a norvég Larvikot, ezzel veretlenül jutottak a májusban, Budapesten rendezendő Final Fourba, a legrangosabb klubszeregszemlén.

A győriek erejéről mindent elmond, hogy a tavalyi esztendő végén bonyolított szavazáson kiderült, a világ öt legjobb játékosa – Heidi Löke, Katrine Lunde, Katarina Bulatovics, Görbicz Anita, Andrea Lekics – közül négy jelenleg őket erősíti. Az iménti felsorolás során utolsóként említett szerb Lekics is mindössze azért nem, mert ugyan mindegy megnyert a zöld-fehérekkel, de elege lett abból, hogy igazi posztja, az irányító helyett balátlövőként jutott csak szóhoz, ugyanis a szervező szerepkört – amúgy joggal – Görbicz foglalta el.

Persze, az FKC is komoly tényező nem csak a hazai, a nemzetközi kézilabdában is, a gárda nem véletlenül jutott a legjobb négy közé az EHF-kupában, s várhatja optimistán az áprilisi pároscsatát a dán Esbjerg ellenében. Persze, ez még távoli, a győriek elleni MK-negyeddöntő viszont nagyon is közeli, a felek szerdán, 17:45-kor mérkőznek a Köfém Sportcsarnokban. Egyetlen mérkőzés dönt a továbbjutásról, rendes játékidőben elért döntetlen a vendégcsapatnak kedvez. Persze, aligha ebben bíznak a Rába-partiak, akik rendkívüli fölényben vannak az egymás elleni csatákat illetően.

A fehérváriak az utóbbi másfél évtizedben mindössze  négy győzelmet arattak, hármat  a bajnokságban, egyet az EHF-kupában. Az első diadalra 2003. októberében került sor, az NBI alapszakaszában, 32-31-re nyert az Cornexi-Alcoa névre hallgató egylet, a nemzetközi porondon 2005 májusában sikerült csodát tenniük.
 
A bajnokságban utoljára 2007-ben nyertek, igaz, akkor januárban és májusban is. Vura József  irányításával az alapszakaszban (24-23)  és a rájátszásban (31-26) egyaránt legyűrték az esélyesebb látogatókat. Azóta csak az álmodozás és a lassan évtizedes, ám fakulni nem akaró, dicső emlékek, főleg a kupagyőzelem felemlegetése marad.

Az anyagi lehetőségek tekintetében a kontinens legerősebb együttesévé fejlődő győriek nem csak a koronázó városiaktól, az összes hazai gárdától elléptek, az FTC ugyan igyekszik lépést tartani velük, csatát néha sikerül nyerniük, de háborút nem. Az FKC a tisztes vereséget is értékes eredményként kezelte az utóbbi esztendőkben. Idén januárban, Fejérben vívott bajnokin az első félidőben remekelt a házigazda, 15-11-re vezetett, majd a vendégek fordítottak, 33-26-ra nyertek.

„Ezúttal sem mi számítunk esélyesnek. Pechünk volt a sorsolásnál, a győriek minden poszton extraklasszissal rendelkeznek. Becsülettel felkészülünk, kérdés, ez mire lesz elég. A négy közé jutáshoz elképesztő bravúrra lenne szükségünk. A csapat amúgy kimondottan jó passzban és hangulatban várja a derbit, az EHF-kupában a négy között vagyunk, a bajnokságban hajszálom múlt az ötödik pozíció az alapszakaszban. A Fradi elleni bajnokin remek hajrával visszajöttünk a meccsbe, balszerencsés körülmények között kaptunk ki egy góllal a Népligetben“ – mondja Siti Bea, az FKC másodedzője.

Az MK-ban három együttes már biztosította helyét a négyes döntőben, a Veszprém a Dunaújvárost, a Siófok a Debrecent, az FTC pedig az Érdet győzte le a napokban.

Horog László
Fotó: Fehér Viktor (http:v-man.hu)


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2023. május
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP