„Előremutató lépéseket teszünk“ 2014.03.22.


Az elmúlt hónapok szoros meccsprogramja az FTC és a Győri Audi ETO elleni összecsapásokkal zárult le a Fehérvár KC számára. Pål Oldrup Jensen tanítványai legközelebb április elsején a Vác ellen lépnek pályára az NBI rájátszásában, majd az EHF-kupa elődöntői következnek. Az FKC vezetőedzőjétől a győriek elleni bajnokiról, illetve az utóbbi hetek teljesítményéről kértünk értékelést.

„Jó első félidőt játszottunk, és nyomás alatt tudtuk tartani a Győrt. A második félidő első részében követtük és harcra késztettük őket, de a játékrész közepén fölénk kerekedtek, és hét góllal elhúztak. A meccs hajrájában azonban még egy kicsit vissza tudtunk jönni, és a különbséget öt gólra csökkentettük.

Az egész mérkőzésen jól küzdöttünk, nem adtuk fel, és gólokat tudtunk ellenük szerezni, amikor a pálya teljes szélességét használtuk – ezek nagyon pozitív tapasztalatok a számunkra. Ennek a meccsnek a tempója sokkal magasabb volt, mint az FTC elleninek. A Győrnek túl sok lehetőséget adtunk gyorsindításos, rendezetlen védelem elleni és gyors középkezdéses támadások vezetésére, és így nehéz őket legyőzni.

Meggyőződésem, hogy ez a két, topcsapat elleni szoros meccs újabb lépést jelenthet az FKC fejlődésében, ha hosszabb ideig tartani tudjuk ezt a szintet, és el tudjuk kerülni a gyenge mérkőzéseinket. Stabilizálnunk kell a teljesítményünk szintjét, és keményen kell dolgoznunk minden ellenfelünk ellen és minden edzésen. Ez az egyetlen módja annak, hogy bebizonyítsuk, jobb csapattá váltunk, és erre meg is van a lehetőségünk!

Az edzésmunkánk színvonalának magasan tartása a legfontosabb tényezője annak, hogy a teljes idény folyamán jó teljesítményt tudjunk nyújtani a meccseken. Ebben még sokat fejlődhetünk, de előremutató lépéseket teszünk, fejlődnek a lányok.

Összességében nagyon elégedett vagyok az utóbbi mérkőzéseinken nyújtott teljesítményünkkel. A lányok bebizonyították, hogy a legerősebb ellenfelekkel szemben is képesek jól kézilabdázni, ha keményen dolgoznak, és nem adják fel.

Most, a következő meccseinkig rendelkezésünkre álló időt a feltöltődésre, fizikai és taktikai edzésekre fogjuk használni. A szokásos edzésmunkákkal akarunk a lehető legfelkészültebb állapotba kerülni az Esbjerg elleni meccsekig. Először a Vác elleni rájátszásbeli bajnokinkra készülünk, majd azért dolgozunk szorgalmasan, hogy két kemény meccsen legyőzzük az Esbjerget.“


„We played a good first half and kept the pressure on Győr. In the second half we followed and challenged them in the first part, but they dominated us and built a 7-goal lead in the middle part. However, in the end, we came back a little bit and closed the gap to 5 goals.

We fought well during the whole match, never gave up and we were able to score goal against them when we used the width of the court – these experiences were very positive for us. The speed of this match was a lot higher than against FTC, but we gave Győr too many fast-break, arrival and quick throw off options and then it is difficult to beat them.“

I believe, these two close matches against top teams can be a further step in the development of FKC, if we are able to keep this level over a longer period and to avoid matches where we play poorly. We need to stabilize our level of performance and to work hard against every team we meet and on every training we do. This is the only way to prove that we have become better as a team, and it is possible to do.

To keep a really good level of performance on training is the most important factor to be able to perform on a high level in matches during the whole season. Here, we still have a long way to go, but we take steps forward, the girls are improving.

Generally speaking, I can say that I‘m very satisfied with our performance in the last matches. The girls have shown that they are capable of playing good against good teams when we work hard and never give up.

We will use the time until our next games for restitution, physical and tactical training. We will work as usual to be as well prepared as possible by the time we meet
Esbjerg. First, we are looking forward to the match against Vác in the play-offs and then we will work hard to try to beat Esbjerg in two really tough matches.“

fkc.hu
Fotó: Fehér Viktor (
http://v-man.hu)


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2023. július
HKSzeCsPSzoV
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP