„Élessé tettük az utolsó negyedórát“ 2014.05.10.


Szombaton, az Ipress-Center Vác elleni bajnokin Siti Bea helyettesítette Pål Oldrup Jensent a Fehérvár KC kispadján. Kicsi korábban egy-egy magyar és nemzetközi kupameccs után immár harmadszor dirigálta az FKC-t: 2011 őszén egygólos vereség a Veszprémtől, majd pár hónappal később bravúros győzelem a Zajecar elleni KEK-meccsen, és ezúttal idegenbeli siker a Váccal szemben.

„Azt kértem a lányoktól a szünetben, hogy az első tíz-tizenkét percet nyomjuk meg, és akkor viszonylag könnyebben meg tudjuk oldani ezt a mérkőzést. Annak ellenére, hogy jól küzdöttek a lányok, nagyon meglátszott a mérkőzés alakulásában [Emberovics] Míra sajnálatos sérülése – amiből remélem, nem lesz nagyobb baj. Úgy éreztem, ott és akkor megbomlott a fegyelem a csapaton belül, ezt követően nem jól reagáltunk a dolgokra. Feleslegesen gyűjtöttünk be kétperceket, és gyakorlatilag a Vác ebből vissza tudott jönni a mérkőzésbe. Ezzel sajnos élessé tettük az utolsó negyedórát.

A meccset követően arra hívtam fel a lányok figyelmét, hogy tanuljanak ebből a meccsből. A szívük, ahogy akarták ezt a győzelmet, abszolút mellettük szól, és ehhez gratulálok is. Nagyon jó volt több kiváló egyéni teljesítményt látni: örültem [Benzal] Nuriának, [Kiss] Évikének, és bár mindenki hozzátette a maga részét a sikerhez, ők ketten kicsit extrábbak voltak.

Összességében tanulnünk kell ebből a meccsből is, tanulnunk kell kontrollálni az érzéseinket, hiszen ma akár a két pont is rámehetett volna erre – ebben nagy fejlődési lehetőségünk van! Volt egy hosszú gólszünetünk, de aztán hál'Istennek, [Siti] Eszti rutinja besegített, és ez lökést adott a csapatnak a hajrára, valamint nagyon kellettek [Mayer] Szabina góljai is a végén. Bízom benne, hogy jövő héten is sikerül ezt a motivációt belülről elővarázsolnunk magunkból, és hazai környezetben szépen zárjuk majd az idényt!“

fkc.hu
Fotó: Fehér Viktor (
http://v-man.hu)


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2024. június
HKSzeCsPSzoV
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP