Az első szezon után 2014.07.29.


Tavaly nyáron kezdte a munkát az FKC utánpótlásában az egykori jobbátlövő, Bacsi Mihály. Edzőként korábban fiúkkal dolgozott, fél évtizedet töltött az Alba Regia RKE kötelékében, de az elmúlt szezonban már Fehérvár KC U9-es és U10-es csapatát dirigálta.

Mátészalkán született, a helyi klubban kezdett kézilabdázni, a Mátészalkai MTK-ban. Az NB II-es felnőtt csapatban 15 évesen mutatkozott be, köszönhetően annak, hogy már akkoriban is hiányposzt volt a balkezes átlövő. A felnőttkorba lépve Nyíregyházára vezetett az útja, katonaként került először Fehérvárra, a Honvéd Szondi SE-be, ahonnan 1990-ben a Bakonyba, az akkoriban VÁÉV-Bramac névre hallgató egyletbe igazolt. Éles József és Csoknyai István is akkor került a veszprémiekhez, ahol a fentebb említettek mellett olyan klasszisokkal szerepelt együtt, mint Gyurka, Zubjuk, Zsitnyikov, Zsigmond, Perger, Gyulyás, de a neveket még lehetne sorolni.

Bacsi két szezont követően Nyíregyházán folytatta, majd következett a Balatonfüred és a fehérvári NK Hungária. A klub Kiss Szilárd irányításával feljutott az élvonalba, majd egy év elteltével, immár a kispadon Árva Csabával bennmaradt az élvonalban, majd visszalépett az NBI/B-be. Az átlövő a német negyedosztályba igazolt, Günzburgban két évet töltött, aztán visszatért a másodvonalbeli Alba Regiához. Játékos pályafutását a MÁV Előrében fejezte be, 2006-ban, két év elteltével kezdett edzősködni.

„Öt évet töltöttem az Alba Regia utánpótlásában, az U12-es csapatnál. Tavaly nyáron hívott az FKC, két csapatot, az U10-es és az U9-es korosztályt vezettem az elmúlt idényben. A lányokkal szívesebben dolgozom, úgy érzem – bár kislányokról van szó – a női lélektant jobban tudom kezelni. Ráadásul ők becsületesebbek, ha munkáról van szó. Ami még fontos, jól felépített utánpótlás-nevelő rendszer részese vagyok a Fehérvár KC-nál“ – mondja Bacsi Mihály.

Az U10-es együttes megnyerte a Tóth László régió gyermekbajnokságát, az idei küzdelemsorozaton Győri ETO korosztályos csapata, a Tatabánya, a Tata, a Dunaújváros, a Dorog vett részt, és végzett a fehérváriak mögött. A 9 éven aluliak bajnokságán a fehérváriak nem szerepeltek, különböző tornákon vettek részt, például a dunaújvárosi Üstökös Kupán, a tatabányai, Interball elnevezésű tornán, továbbá a fővárosban is parkettre léptek egy szivacskézilabda seregszemlén, a Várna utcában. Utóbbi erőpróbát megnyerték, Újvárosban az 5., míg Tatabányán a 3. helyen zártak.

„Örömmel mondhatom, sok tehetséggel rendelkezünk. A két korosztályban összesen 28 gyerekkel foglalkozunk, a nebulók hetente háromszor, másfél órás edzéseken bizonyíthatnak. Jövőre ugyanezt a két korosztályt viszem tovább, ami újdonság lesz, hogy a nemrég zárult szezonban az U9-esek nem vettek részt az Erima Gyermekbajnokságon, azonban az ősszel induló szezonra már nevezünk. Az edzések augusztusban kezdődnek, remélem, mindkét korosztály régiós bajnokságát megnyerjük.“  

Horog László


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2024. március
HKSzeCsPSzoV
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP