Adventi jótékonysági akció a szombati meccsen! 2014.12.11.


A Fehérvár KC szombati, Esercito-FIGH Futura Roma elleni mérkőzéhez kapcsolódóan jótékonysági gyűjtést szervez a Böjte Csaba által létrehozott polgárdi Don Bosco Iskolaház részére. A klub arra kéri minden kedves szurkolóját, hogy szép könyvekkel lepje meg, vagy tartós élelmiszerekkel támogassa a Dévai Szent Ferenc Alapítvány napköziotthonának húsz, szociálisan és érzelmileg súlyosan hátrányos családi hátterű gyermekét!

A Don Bosco Iskolaház, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány polgárdi napköziotthona 2011. márciusában nyitott meg.  A háznak jelenlegi "lakói" 4-19 éves gyermekek, akik minden nap iskola és óvoda után mennek fel, és maradnak egészen estig a napköziotthonban. Ezidő alatt megtanulják a leckét, játszanak, fürdenek, vacsoráznak és a nevelőkkel együtt takarítanak is. A nevelők, a gyerekek és az önkéntesek segítségével folyamatosan igyekeznek szépíteni környezetüket, és tavasszal együtt művelik a ház konyhakertjét is.

„Az Iskolaházban a gyerekek minden nap kapnak ételt és gondoskodást, a cél, hogy szerető légkörben és egészségesen nőjenek fel. Segítséget kapnak iskolai feladataik elvégzéséhez, és felkészülnek más téren is az életre, hiszen fontos megtanulniuk a helyes tisztálkodást, a játékszabályok szerinti játékot, az egymásra való odafigyelést, a környezetük tisztán tartását“ – mesélik az otthon nevelői.

„Magyarországon nincsen ilyen intézmény, de Böjte Csaba testvér a szükséget látva megnyitotta a polgárdi házat, amit azóta is jóakaratú emberek támogatásával sikerül életben tartaniuk. A Házban fontos, hogy a védőszentjének, Bosco Szent Jánosnak mintájára vidám hangulatban és főként szerető légkörben teljen a nap, s hogy a gyerekek felnőve, a Jóistenhez közel élő és egészséges emberekké váljanak. Segítségre szükségünk van, s mindent köszönettel fogadunk! Valamint szeretettel várunk bárkit, aki nem riad vissza húsz gyermektől és a vidám munkától az iskolaházban!“

A szurkolók az ajándékokat a szombaton 16:30-kor kezdődő Fehérvár KC – Esercito-FIGH Futura Roma mérkőzés előtt a Köfém Sportcsarnokban, a lépcsőfeljáró mellett tudják átadni.

fkc.hu
Fotó:
www.facebook.com/DonBoscoIskolahaz


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2024. július
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP